Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

ΚΕΔΕ: Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πυρόπληκτων δήμων

Ειδικό λογαριασμό για την αναγέννηση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις περιοχές που κάηκαν, ανοίγει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στον οποίο η ίδια θα καταθέσει 500.000 ευρώ. Ο αριθμός λογαριασμού θα αναρτηθεί άμεσα στην ιστοσελίδα και τα social media της. Η ΚΕΔΕ βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με όλους τους πυρόπληκτους δήμους της Ελλάδας και τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, προκειμένου να συντονίσει την βοήθεια και την στήριξη που χρειάζονται τις δύσκολες ώρες που ζουν λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών.

   Μεταξύ άλλων θα ανοιχθούν σε κάθε Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) της χώρας ειδικοί τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους πολίτες, ιδιώτες, φορείς και επιχειρήσεις μπορούν να καταθέσουν οικονομικές ενισχύσεις για τους πυρόπληκτους δήμους. «Τον συντονισμό και την κατανομή των ποσών θα αναλάβουν οι κατά τόπους ΠΕΔ υπό τον συντονισμό της ΚΕΔΕ ώστε κάθε προσφορά να πιάνει τόπο στη δύσκολη αυτή στιγμή για τους δήμους και τους πολίτες που είδαν περιουσίες, επιχειρήσεις και υποδομές να παραδίδονται στις φλόγες» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ. Επίσης τα είδη που έχουν ανάγκη οι πυρόπληκτοι δήμοι καταγράφονται καθημερινά στην σελίδα της ΚΕΔΕ στο λινκ: https://kede.gr/otaupdate/anagkes-pyroplikton-dimon/.

Περιφέρεια Αττικής: Αποστολή βοήθειας σε Λίμνη και Ροβιές- Δίπλα στους πυρόπληκτους της Εύβοιας

   Σε δήλωση του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, υπογραμμίζει τη «συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών, ιδιωτών, επιχειρήσεων και φορέων στους δήμους και τους συμπολίτες μας που είδαν να χάνονται οι περιουσίες τους και να καταστρέφονται οι δουλειές τους», τονίζοντας ωστόσο ότι «είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι δεν πρέπει να γίνει μια "σπατάλη" δυνάμεων και υλικών που ο καθένας προσφέρει από το υστέρημά του». Για το λόγο αυτό, αναφέρει «αποδεχτήκαμε την πρόταση των Περιφερειακών Ενοτήτων Δήμων Ελλάδας να ανοιχτούν ειδικοί λογαριασμοί που με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα θα βοηθήσουν τους πληγέντες δήμους να αποκαταστήσουν τις κατεστραμμένες υποδομές τους και τους πολίτες να έχουν εκείνα τα υλικά που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις πρώτες δύσκολες εβδομάδες. Η μεγάλη ανάγκη αυτήν την ώρα είναι σε ζωοτροφές για τα αιγοπρόβατα και χρήματα για την αποκατάσταση των υποδομών των δήμων που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή την πολιτών. Στεκόμαστε όλοι στο πλευρό τους και ευχαριστούμε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση, κάθε φορέα που στηρίζει τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας».

Tags
Back to top button