Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κατάρ: «Η εταιρική σχέση ασφαλείας, με τις ΗΠΑ πιο δυνατή από ποτέ»

Η εταιρική σχέση ασφαλείας και άμυνας με τις ΗΠΑ είναι πιο δυνατή από ποτέ και συνεχίζει να μεγαλώνει» ανακοίνωσε σήμερα το Κατάρ, διαψεύδοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το Εμιράτο φαίνεται να επανεξετάζει σοβαρά την εταιρική σχέση, μετά τις ισραηλινές επιθέσεις στην Ντόχα, με στόχο ηγέτες της Χαμάς. 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Axios, ο πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ του Εμιράτου, ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν μπιν Τζάσιμ αλ Θάνι ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο ότι η Ντόχα θεωρεί την επίθεση «πράξη προδοσίας» από την Ουάσινγκτον.

Επιπλέον, ο αλ Θάνι φέρεται να είπε στον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ ότι το Κατάρ θα διενεργήσει «μια εις βάθος αξιολόγηση της εταιρικής σχέσης ασφαλείας» με τις ΗΠΑ, «και ίσως να βρει κάποιους άλλους εταίρους», ανέφερε το Axios, επικαλούμενο πηγή με άμεση γνώση.

Η αξιολόγηση της εταιρικής σχέσης ασφαλείας του Κατάρ ωθήθηκε από τις πρόσφατες επιθέσεις στο έδαφός του τόσο από το Ισραήλ όσο και από το Ιράν τους τελευταίους μήνες, φέρεται να σημείωσε ο Θάνι.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ - κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας την Τετάρτη - προέτρεψε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να μην χτυπήσει ξανά το Κατάρ.

«Είναι απαράδεκτο. Απαιτώ να μην το επαναλάβετε», είπε ο Τραμπ στον Νετανιάχου,

Την ίδια ώρα, η Ντόχα θα φιλοξενήσει την Κυριακή και την Δευτέρα έκτακτη αραβοϊσλαμική σύνοδο κορυφής για την ισραηλινή επίθεση ενώ όλες αυτές τις ημέρες υπάρχουν έντονες διαβουλεύσεις του Εμιράτου με συμμάχους,εξετάζοντας μια μορφή «συλλογικής αντίδρασης» απέναντι στην ισραηλινή επιθετικότητα.

«Ελπίζουμε πως θα είναι κάτι ουσιαστικό που θα αποτρέψει το Ισραήλ να συνεχίσει αυτό το μπούλινγκ», δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός του Κατάρ. 

Tags
Back to top button