Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Καταγράφηκε σπάνιο καλαμάρι σε βάθος 850 μέτρων (βίντεο)

Ένα σπάνιο καλαμάρι καταγράφηκε από ρομποτικό βαθυσκάφος σε βάθος 850 μέτρων. Οι επιστήμονες τράβηξαν τα πλάνα στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.

«Τι στο καλό;» ακούγεται να λέει ένας επιστήμονας στο βίντεο, όταν είδε το μικροσκοπικό καλαμάρι.

Αργότερα εξακριβώθηκε ότι το περίπου 7 εκατοστών πλάσμα ήταν ένα καλαμάρι Spirula Spirula, που για πρώτη φορά καταγράφηκε ζωντανό στο φυσικό του περιβάλλον.

«Πολλοί επιστήμονες τρελάθηκαν από το θέαμα γιατί το κεφάλι του είναι προς τα επάνω, ενώ το όργανο πλευστότητάς του είναι προς τα κάτω» εξηγεί ο ζωολόγος Μάικλ Βετσιόνε, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη των καλαμαριών στο μουσείο φυσικής ιστορίας Smithsonian.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, το πιο λογικό θα ήταν το κεφάλι του μαλακίου να ήταν προς τα κάτω, μιας και είναι βαρύτερο, κάτι που συμβαίνει όταν το καλαμάρι κολυμπά σε ενυδρείο.

Φαίνεται όμως ότι στο φυσικό του περιβάλλον και σε τέτοια μεγάλα βάθη είναι σε θέση να κολυμπά με το κεφάλι πάνω και τα 8 πόδια και 2 πλοκάμια του προς τα κάτω.

 

Tags
Back to top button