Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Α.Τ.Ι.Α.

Καταδίωξη Α.Τ.Ι.Α. στο Μεξικό, το 1950…

Στις 17 Μαρτίου του 1950, τέσσερις πιλότοι της Πολιτικής Αεροπορίας του Μεξικού κατόρθωσαν να καταδιώξουν και να πλησιάσουν έναν ιπτάμενο δίσκο, τη στιγμή που διερχόταν πάνω από τη μεξικανική πρωτεύουσα.

Οι Μεξικανοί πιλότοι βεβαίωναν ότι επρόκειτο για μια ιδιότυπη πτητική συσκευή, η οποία μπορούσε να πετά οριζόντια, αλλά και να ανυψώνεται κάθετα, με απίστευτη ταχύτητα!

Οι ιθύνοντες της Αεροπορικής Βάσης είχαν προετοιμάσει ένα αεροσκάφος και φωτογραφικές μηχανές, ώστε να μπορέσουν να απογειωθούν αμέσως, μόλις ένα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο θα εμφανιζόταν και πάλι στον ουρανό του Μεξικού. Έτσι κι έγινε κατά τις απογευματινές ώρες.

Οι πιλότοι δήλωσαν ότι κατάφεραν να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στον ιπτάμενο δίσκο, ο οποίος κινούνταν σε ύψος 10.000 μέτρων. Αφού ανέβηκαν σε ύψος 6.300 μέτρων, υπολόγισαν ότι η διάμετρος της μυστηριώδους πτητικής μηχανής ήταν 30 μέτρα, ήταν κατασκευασμένη από στιλπνό μέταλλο, ενώ στο πάνω μέρος της έφερε ένα είδους σωλήνα, από τον οποίο εξέρχονταν φλόγες και σπίθες.

Επίσης, οι αεροπόροι μετέδωσαν ότι, όταν ο ιπτάμενος δίσκος τους πλησίασε, άρχισε να κινείται κυκλικά, σαν να ήθελε να τον ακολουθήσουν. Έπειτα, εντελώς απότομα, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αφού εξέπεμψε πρώτα φλόγες και σπινθήρες, κινήθηκε κάθετα και εξαφανίστηκε μέσα στα σύννεφα.

Οι Μεξικανοί πιλότοι εξέφρασαν τη γνώμη ότι ήταν μάλλον απίθανο να οδηγούνται αυτές οι πτητικές μηχανές από ανθρωποειδή, δεδομένου ότι κανένας έμβιος οργανισμός δε θα μπορούσε να επιβιώσει σε τόσο μεγάλη ταχύτητα.

Βασιζόμενοι σε αυτήν ακριβώς την εικασία, πιθανολογούσαν ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι ίσως διευθύνονταν από κάποιο σημείο της Γης από ανθρώπους, οι οποίοι γνώριζαν καλά τα φαινόμενα της εναέριας πτήσης, τις μεθόδους και τα μέσα της Μεξικανικής Αεροπορίας.

Πολλοί, όπως, υποστήριξαν ότι αυτή η θεωρία αποτελούσε υπεκφυγή της αποδοχής της ύπαρξης εξωγήινων πτητικών μηχανών. Πάντως, εκείνη την περίοδο είχαν εμφανιστεί μυστηριώδεις ιπτάμενοι δίσκοι σε διάφορα σημεία του Μεξικού, προκαλώντας τη γενική ανησυχία του πληθυσμού.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 18/03/1950…

Tags
Back to top button