Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Καρπούζι: Πως ωφελεί την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα

Το καρπούζι αποτελεί το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο μικρών και μεγάλων καθώς είναι άκρως γευστικό και… δροσιστικό! Και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού περιέχει νερό σε ποσοστό πάνω από 90%.

Μάλιστα το καρπούζι σύμφωνα με το onmed, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία προστατεύει τα μάτια και ενισχύει το ανοσοποιητικό, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη C, η οποία έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Περιέχει επίσης κάλιο που συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και της αρτηριακής πίεσης, αλλά και φυτικές ίνες βοηθούν το έντερο και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα.

Σύμφωνα με παλιότερη έρευνα του Τμήματος Γεωργικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Α&Μ του Τέξας, τα θρεπτικά συστατικά του καρπουζιού μπορεί να ωφελήσουν την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα και ίσως να συμβάλουν στην καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν τρώμε καρπούζι, η φυτοχημική ουσία σιτρουλίνη που περιέχει μετατρέπεται στον οργανισμό στο αμινοξύ αργινίνη.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, το αμινοξύ αυτό προασπίζει την υγεία της καρδιάς, του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να είναι ωφέλιμο για τους πάσχοντες από παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2.

Η αργινίνη διεγείρει επίσης το νιτρικό οξείδιο που χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία με έναν μηχανισμό παρόμοιο με αυτόν των φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία.

Οι βαθυκόκκινες ποικιλίες καρπουζιού, τέλος, περιέχουν άφθονη λυκοπένη, ένα θρεπτικό συστατικό που προστατεύει την υγεία της καρδιάς, του προστάτη και του δέρματος.

Tags
Back to top button