Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος στη γλώσσα: Πώς θα τον αναγνωρίσετε - Όλα τα σημάδια

Ο καρκίνος της γλώσσας ονομάζεται επίσης στοματοφαρυγγικός καρκίνος. Μπορεί να εμφανιστεί είτε στο πρόσθιο μέρος της γλώσσας είτε στη βάση της, δηλαδή στο τμήμα που βρίσκεται κοντά στο φάρυγγα.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος καρκίνου της γλώσσας είναι το πλακώδες ή ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα.

Σύμφωνα με τον οργανισμό Cancer Research UK, τα βασικότερα συμπτώματα του καρκίνου στη γλώσσα είναι τα εξής:

– Κόκκινο ή λευκό «μπάλωμα», σαν κηλίδα, που δεν φεύγει από τη γλώσσα

– Επίμονος πονόλαιμος

– Έλκος (πληγή) ή εξόγκωμα στη γλώσσα που δεν φεύγει

– Πόνος κατά την κατάποση

– Επίμονο μούδιασμα στη στοματική κοιλότητα

– Ανεξήγητη αιμορραγία της γλώσσας που δεν οφείλεται σε τραυματισμό

– Πόνος στο αφτί (σπανιότερα)

Να σημειωθεί πως τα συμπτώματα αυτά μπορεί να οφείλονται σε κάποια άλλη, λιγότερο σοβαρή πάθηση. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας ώστε να προκύψει έγκυρη και ασφαλής διάγνωση.

Tags
Back to top button