Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος εντέρου: Η «μαγική» διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου

Μία υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου, ακόμη και μετά τη διάγνωση της ασθένειας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η μελέτη περιλάμβανε περισσότερους από 2.800 ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου.

Εκείνοι, των οποίων οι διατροφικές συνήθειες πριν από τη διάγνωση του καρκίνου ανταποκρίνονταν περισσότερο στις διατροφικές κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, είχαν κατά 22% μικρότερο κίνδυνο θανάτου κατά την περίοδο της μελέτης, συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν ανθυγιεινή διατροφή πριν τη διάγνωση.

Εν τω μεταξύ, όσοι είχαν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες πριν τη διάγνωση, είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο του παχέος εντέρου, συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν υγιεινή διατροφή.

Ακόμη και μετά τη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου, τα άτομα με τις πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες είχαν 65% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου και 38% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες, συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν ανθυγιεινή διατροφή.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η διατροφή είναι ένας σημαντικός παράγοντας για καλύτερη πορεία της υγείας των ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου

«Αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που γνωρίζουμε ότι εξέτασε την αλλαγή στην ποιότητα της διατροφής και την εξέλιξη του καρκίνου του παχέος εντέρου», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Mark Guinter.

«Αυτά τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι μια διατροφή υψηλής ποιότητας μετά τη διάγνωση, ακόμη και αν ήταν ανθυγιεινή πριν, μπορεί να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου των πασχόντων από καρκίνο του παχέος εντέρου» πρόσθεσε.

Στις ΗΠΑ οι επιζώντες καρκίνου του παχέος εντέρου είναι περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Oncology.

Πηγή: onmed.gr

Tags
Back to top button