Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Καρδιαγγειακές παθήσεις: Η κατανάλωση αυγών αυξάνει τον κίνδυνο

Μελέτες έδειξαν πως τα αυγά επιδεινώνουν την κατάσταση της καρδιάς.


Στο συμπέρασμα ότι η τακτική κατανάλωση αυγών αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου μέσω αύξησης της χοληστερόλης κατέληξε ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο. Τα ευρήματα της έρευνας που είχε για επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια προληπτικής ιατρικής Norrina Allen, δημοσιεύθηκαν στο JAMA.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα έξι μελετών περίπου 30.000 ανθρώπων σε βάθος 30ετίας και παρατήρησαν πως όσοι άνθρωποι που τρώνε τρία έως τέσσερα αυγά την εβδομάδα, έχουν 6% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας και 8% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου αυγά.

Η χοληστερόλη που περιέχεται στα αυγά εκτιμάται πως είναι ο υπαίτιος καθώς 300mg διατροφικής χοληστερόλης ημερησίως αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου κατά 17% και πρόωρου θανάτου κατά 18%.

Οι ερευνητές εξήγησαν πως δεν πρέπει τα αυγά να αποκλειστούν από τη διατροφή, αλλά να προτιμάται το ασπράδι από τον κρόκο καθώς στον δεύτερο βρίσκεται η μεγαλύτερη ποσότητα χοληστερόλης. Στον κρόκο ενός μεγάλου αυγού περιέχονται 186mg διατροφικής χοληστερόλης ενώ άλλα ζωικά προϊόντα με υψηλή χοληστερόλη είναι το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας αλλά και τα πλήρη σε λιπαρά, γαλακτοκομικά προϊόντα.


Tags
Back to top button