Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Καναδάς: Βρέθηκε κρυμμένο έργο πίσω από διάσημο πίνακα του Πικάσο (βίντεο)

Ένα από τα μεγάλα μυστήρια της τέχνης έλυσαν ερευνητές της Πινακοθήκης του Οντάριο στο Τορόντο του Καναδά. Χρησιμοποιώντας μια νέα, σύγχρονη μέθοδο σάρωσης με ακτίνες xray επιστήμονες εντόπισαν το μυστικό που έκρυβε ο διάσημος πίνακας του Πικάσο «La Misereuse Accroupie».

Πίσω από τη διάσημη ελαιογραφία της μπλε περιόδου, με μια γυναίκα που έχει τυλιχθεί με μια κουβέρτα και γέρνει το κεφάλι της προς μία πλευρά, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα τοπίο της Βαρκελώνης, που αποδίδουν μάλλον σε μαθητευόμενο του Ισπανού ζωγράφου.

Ο Πικάσο ζωγράφισε τον πίνακα το 1902, κατά τη διάρκεια της μπλε περιόδου. «Η τεχνολογία μας επέτρεψε να μπούμε στο μυαλό του καλλιτέχνη, ώστε να καταλάβουμε καλύτερα τη δημιουργική προσέγγιση του Πικάσο και το πώς ξεκίνησε να δημιουργεί τα έργα του», είπε ερευνητής.

Σύμφωνα με τον επιμελητή Κένεθ Μπρουμέλ, υπήρχαν πολλά σημάδια ότι ο καμβάς είχε επαναχρησιμοποιηθεί. Η νέα μέθοδος είναι μη παρεμβατική. «Βοηθάει να χρονολογήσουμε το έργο και να προσδιορίσουμε πού δημιουργήθηκε» δήλωσε στο BBC News.

Ο νέος τρόπος σάρωσης έχει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς δεν παρεμβαίνει στα έργα, είναι φθηνότερος σε σχέση με τους σαρωτές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, ενώ η συσκευή είναι φορητή. Ως εκ τούτου, είναι αρκετά προσιτή για μία πινακοθήκη. Οι δημιουργοί της συσκευής θεωρούν ότι η χρήση της θα βοηθήσει να αποκρυπτογραφηθεί η δουλειά πολύ σημαντικών καλλιτεχνών και να μας αποκαλύψει τα μυστικά τους.

Tags
Back to top button