Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Kαμπανάκι κινδύνου από τον ΟΗΕ: Μια καταστροφή ανά εβδομάδα συμβαίνει λόγω της κλιματικής αλλαγής

Με ρυθμό μία ανά εβδομάδα συμβαίνουν στον πλανήτη οι καταστροφές που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, αν και οι περισσότερες δεν προσελκύουν το διεθνές ενδιαφέρον, ενώ χρειάζεται επειγόντως δουλειά για την προετοιμασία των αναπτυσσόμενων χωρών, προειδοποιεί ο ΟΗΕ.

Πέρα από τους καταστροφικούς κυκλώνες και τις ξηρασίες που γίνονται πρωτοσέλιδα ανά την υφήλιο, συμβαίνουν και γεγονότα «μικρότερης κλίμακας» που προκαλούν θανάτους, εκτοπισμούς και καταστροφές πολύ ταχύτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν, είπε η Μάμι Μιζουτόρι, ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών, σύμφωνα με τον Guardian. «Δεν μιλάμε για το μέλλον, αλλά για το σήμερα», συμπλήρωσε σημειώνοντας ότι αυτό σημαίνει ότι η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή δεν είναι πλέον ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα, αλλά ένα που χρειάζεται τώρα επενδύσεις.

Το κόστος των καταστροφών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή εκτιμάται στα 520 δισ. δολάρια ετησίως, ενώ το επιπρόσθετο κόστος υποδομών ανθεκτικών στις επιπτώσεις της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 2,7 τρισ. δολάρια συνολικά μέσα στην επόμενη εικοσαετία.

«Δεν είναι μεγάλο το ποσό [αναφορικά με τα έξοδα για τις υποδομές] αλλά οι επενδυτές δεν κάνουν αρκετά», λέει η Μιζουτόρι στη βρετανική εφημερίδα. «Μιλούμε για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης μια κρίση με την κλιματική αλλαγή, αλλά αν δεν αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό της προσαρμογής στις επιπτώσεις της δεν θα επιβιώσουμε. Πρέπει να δούμε τους κινδύνους της μη επένδυσης στην ανθεκτικότητα»
 

Tags
Back to top button