Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

«Καμπανάκι» Αλ. Χουλιαράκη για τις σπατάλες στο Δημόσιο

Χαρακτηριστική αδράνεια για τον εντοπισμό της σπατάλης στο Δημόσιο επιδεικνύουν κορυφαίοι Υπουργοί της κυβέρνησης φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος έχει αναλάβει να «μαζέψει» ένα ποσό εξοικονόμησης τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στόχος των ενεργειών του υπουργείου Οικονομικών είναι να είναι έτοιμο πριν από τις 15 Οκτωβρίου που έρχεται η τρόικα για να πείσει ότι (όπως προβλέπει το μνημόνιο) βρήκε μέσα από τον περιορισμό της σπατάλης τα ποσό που απαιτείται για την ενίσχυση των επιδομάτων τέκνων από τη νέα χρονιά.

Ο στόχος αυτός σκοντάφτει ωστόσο στην απροθυμία, την άρνηση ή την καθυστέρηση κορυφαίων παραγόντων (κυρίως στα υπουργεία Εσωτερικών και Αμύνης λένε κυβερνητικές πηγές) για να εντοπίσουν που υπάρχει σπατάλη. 
 
Το έργο της λεγόμενης αξιολόγησης των δαπανών (spending review) εστιάζει στον έλεγχο των καταναλωτικών δαπανών των Υπουργείων (από 5 ως 5,5 δισ. ευρώ συνολικά) με στόχο την εξοικονόμηση 550 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με το μνημόνιο η ολοκλήρωση της χαρτογράφησης της σπατάλης πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ώστε να μην υπάρξουν νέες περικοπές από 1.1.2018 και να ενισχυθούν τα επιδόματα τέκνων. 

Kαθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις για το πού θα περικοπούν κονδύλια θα έχουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Δημήτρης Λιάκος. 
       

Tags
Back to top button