Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Καλώς ήρθατε στην Ευρώπη του....Μοχάμεντ: Γαλλία και Βέλγιο ισλαμοποιούνται

Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, η γαλλική L'Institut national de la statistique et des études économiques (ISEE) δημοσιεύει μια έκθεση με τα πρώτα ονόματα που επιλέγονται συχνότερα για νεογέννητα το 2020. Αυτό δείχνει ότι ο αριθμός των γεννήσεων με αραβο-ισλαμικά ονόματα αντιπροσωπεύει περίπου το 21%

Στη Γαλλία, σύμφωνα με την έκθεση, υπάρχει επίσης μια σημαντική αύξηση στα «σπάνια ονόματα». Στα σπάνια ονόματα, οι στατιστικές λαμβάνουν υπόψη τις υπάρχουσες ορθογραφικές παραλλαγές που μπορεί να προκύψουν. Η ISEE εκτιμά ότι περίπου το 1/3 αυτών των σπάνιων ονομάτων έχουν ισλαμο-αραβικό χαρακτήρα.

Η έκθεση δείχνει ότι σε τμήματα που έχουν υποστεί μεταναστευτικές ροές, ο αριθμός των ισλαμικών ονομάτων είναι ακόμη μεγαλύτερος και συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτή η τάση είναι ιδιαίτερα αισθητή στο Île-de-France και το Seine-Saint-Denis: για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα ονόματα Mohamed και Lina είναι τα πιο συχνά ονόματα. Τα Άνταμ και Ιμπραήμ ακολουθούν στη δεύτερη θέση. Σε εθνικό επίπεδο, ο Μοχάμεντ βρίσκεται στην 18η θέση και βρίσκουμε τη Λίνα στην 6η θέση.

"Το Seine-Saint-Denis είναι ένα τμήμα με σημαντική ιδιαιτερότητα, εκεί βρίσκουμε ονόματα που δεν απαντώνται σε τέτοια μέρη ή στην υπόλοιπη Γαλλία", δήλωσε ο Baptise Coulmont, ερευνητής στην Ecole Normale Supérieure (ENS). Σύμφωνα με τον ερευνητή, η κατάσταση στο τμήμα άλλαξε άρδην από τη δεκαετία του 1990: "Σήμερα, για παράδειγμα, υπάρχουν 55 ονόματα στην ίδια κατάταξη που δεν μπορούν να βρεθούν καν σε εθνικό επίπεδο" , καταλήγει.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Παρατηρητήριο Μετανάστευσης και Δημογραφίας (OID), σχεδόν ένα στα πέντε νεογέννητα αγόρια (18,8 %) έλαβαν αραβο-ισλαμικό όνομα το 2016. Στη δεκαετία του 1960 αυτό το ποσοστό ήταν σχεδόν 0%

Η παραπάνω τάση δεν είναι ορατή μόνο στη Γαλλία. Για παράδειγμα, η Βελγική Στατιστική Υπηρεσία (STATBEL) δημοσίευσε μια σχετική λίστα. Αυτό δείχνει ότι το Μοχάμεντ είναι το πιο κοινό όνομα στις Βρυξέλλες.

Tags
Back to top button