Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Καλή μας όρεξη! Η Ε.Ε ενέγκρινε από τις 10 Φεβρουαρίου την σκόνη αλευροσκούληκα στα τρόφιμα

Από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπει τη χρήση σκόνης αλευροσκούληκα σε τρόφιμα όπως ψωμί, κέικ και τυροκομικά προϊόντα, με ποσοστό που μπορεί να φτάσει έως και 4%.

Η σκόνη αυτή προέρχεται από τις προνύμφες του σκαθαριού που βρίσκεται στο αλεύρι (Tenebrio molitor) και προωθείται ως υψηλής διατροφικής αξίας λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε πρωτεΐνες και βιταμίνη D. Ωστόσο, η χρήση αυτής της νέας τροφής δεν είναι χωρίς κινδύνους.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μέρος της γενικότερης πολιτικής της ΕΕ για την ένταξη των εντόμων στη διατροφή. Από το 2021, έχουν ήδη εγκριθεί τέσσερα έντομα ως τρόφιμα στην Ευρώπη, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως σε μορφή σκόνης.

Καλό είναι από εδώ και στο εξής οι καταναλωτές να διαβάζουν προσεκτικά τη λίστα συστατικών. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, τα προϊόντα που περιέχουν έντομα πρέπει να αναγράφουν σαφώς τόσο την επιστημονική λατινική ονομασία όσο και την ονομασία στην εθνική γλώσσα, ενώ πρέπει να διευκρινίζεται και η μορφή με την οποία χρησιμοποιήθηκε το έντομο στο προϊόν.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), η κατανάλωση σκόνης αλευροσκούληκα μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε άτομα με αλλεργία στα καρκινοειδή, τα μαλάκια και τα ακάρεα της οικιακής σκόνης.

 

 

 

Tags
Back to top button