Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Καιρός: Σκωτσέζικα «ντους» επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι το Σάββατο

Νέα μεταβολή του καιρού που θα φέρει παροδικές μπόρες, βροχές αλλά και καταιγίδες αναμένεται να γίνει αισθητή από την Τρίτη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου εκτιμά για τον καιρό της εβδομάδας ότι το μελτέμι θα παραμείνει ενισχυμένο τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας που ξεκίνησε, ενώ προέβλεψε και μπόρες ή και καταιγίδες.

Από τον χάρτη για τον καιρό της εβδομάδας που δημοσιοποίησε ο Σάκης Αρναούτογλου, προκύπτει ότι μέχρι και το Σάββατο αναμένονται παροδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ιδίως τις θερμές ώρες της ημέρας, σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανάρτησε ένα βίντεο για την εξέλιξη του καιρού τις προσεχείς ημέρες. Με πιο έντονα χρώματα εικονίζονται οι περιοχές όπου έχουν αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης βροχών και καταιγίδων:

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του γνωστού μετεωρολόγου, την Τρίτη πιθανώς να εκδηλωθούν βροχές ή και καταιγίδες σε περιοχές της Θράκης, της Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής Πελοποννήσου.

Παρόμοιος θα παραμείνει ο καιρός και την Τετάρτη, με παροδικές βροχές να αναμένονται σε περιοχές της Θράκης, της Χαλκιδικής, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Τρίπολης, της Καλαμάτας και της Στερεάς Ελλάδας.

Από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο εκτιμάται πως εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες σε Ηπειρο, Θεσσαλία, Χαλκιδική, Θράκη, Βέροια, Φλώρινα, Καστοριά, Αγρίνιο, κεντρική Πελοπόννησο και Καλαμάτα.

Επιβεβαιώνει η ΕΜΥ τη μεταβολή του καιρού
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός την Τρίτη θα είναι γενικά αίθριος, όμως μετά το μεσημέρι θα σχηματιστούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στα βορειοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Τετάρτη, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, ενώ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός αλλά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά θα εκδηλωθούν βροχές και κυρίως στα ορεινά μικρής διάρκειας καταιγίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Πέμπτη υπάρχει πιθανότητα βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της ανατολικής χώρας και τις Σποράδες, ενώ ο καιρός θα παραμείνει άστατος μέχρι και το Σάββατο.

Tags
Back to top button