Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Και ξαφνικά… φθινόπωρο: Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις βροχές, τις καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς ανέμους.


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε την Κυριακή η ΕΜΥ, τα κύρια χαρακτηριστικά της πρόσκαιρης κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές, οι ισχυρές – κατά τόπους- καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, καθώς και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Σήμερα, Δευτέρα:

Α. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά

Β. Η κεντρική και ανατολική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια και η Πελοπόννησος


Αύριο, Τρίτη:

Α. Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου

Β. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανώς η ανατολική και νότια Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία σε πτώση.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων στη Δυτική Μακεδονία από το βράδυ. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια.

Άνεμοι: Βόρειοι – βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα Άνεμοι: Στα Βόρεια βόρειοι 4 και από το απόγευμα βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες. Θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στην Κρήτη, κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ βορειοανατολικοί 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου

Tags
Back to top button