Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Άκουσε τα προβλήματα των γυναικών σε επιχείρηση στα Άνω Λιόσια (φωτό)

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συνομίλησε σήμερα, με γυναίκες εργαζόμενες σε επιχείρηση παραγωγής συσκευασιών στα Άνω Λιόσια.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους εργασίας τους και ενημερώθηκε για τα προϊόντα που παράγονται.

«Δυστυχώς, πολλές διακρίσεις εις βάρος των γυναικών ακόμα δεν έχουν εξαλειφθεί» ανέφερε ο πρόοεδρος της ΝΔ και εστίασε στις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν για τις γυναίκες να συνδυάσουν τους πολλαπλούς ρόλους, στους οποίους καλούνται να ανταποκριθούν.
Επέμεινε, ιδιαίτερα, στους τρόπους με τους οποίους θα καταστεί εφικτό οι γυναίκες που έχουν ή σκέπτονται να κάνουν παιδιά, να μπορούν παράλληλα να εργάζονται. «Πρέπει να βοηθήσουμε τις εργαζόμενες γυναίκες να μπορούν να κάνουν οικογένεια και γι' αυτό θα πρέπει να εξασφαλίσουμε εύκολη πρόσβαση για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ μία από τις εργαζόμενες που είναι τρίτεκνη μητέρα παρατήρησε ότι «το πρόγραμμα στα δημόσια σχολεία δεν βοηθάει τις μητέρες, καθώς το 9 με 5 είναι για πολλές γυναίκες απαγορευτικό για να ανταποκριθούν σε όλες τις υποχρεώσεις τους».
 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των παιδικών σταθμών λειτουργούν, δυστυχώς, με ωράριο που δεν επιτρέπει εύκολα στις γυναίκες να συνδυάσουν την εργασία τους με την οικογένεια και επισήμανε ότι «είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το ποσοστό εργαζόμενων γυναικών είναι πολύ χαμηλό στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ». Σε αυτό το πλαίσιο δεσμεύτηκε για την πρόσβαση όλων των παιδιών σε ποιοτικούς παιδικούς σταθμούς, αξιοποιώντας τη συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.
 

Ακόμη, μία εργαζόμενη έθεσε το ζήτημα των ανισοτήτων που υφίστανται σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες στον χώρο εργασίας τους, εστιάζοντας ιδίως στα εμπόδια που υπάρχουν στην ανέλιξή τους. Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε μαζί της και αναφέρθηκε στη «γυάλινη οροφή» που υπάρχει, δυστυχώς, σε πάρα πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής. Επ' αυτού διαβεβαίωσε για την πρόθεσή του να αυξηθούν οι γυναίκες, τόσο στο Κοινοβούλιο, όσο και στην κυβέρνηση.

 

Όπως υπογράμμισε, θα πρέπει να καταπολεμήσουμε την απολύτως στρεβλή αντίληψη ότι η γυναίκα «δεν έχει το σωστό πλαίσιο δεξιοτήτων για να αναλάβει μία θέση ευθύνης. Οι γυναίκες έχουν μεγάλη συναισθηματική ευφυΐα, πρακτικό μυαλό και μεγάλη οργανωτικότητα.
Πολλές, δηλαδή, από τις βασικές δεξιότητες για την άσκηση διοίκησης εκφράζονται κατεξοχήν από τις γυναίκες». Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι το σπάσιμο αυτής της γυάλινης οροφής δεν είναι εύκολο εγχείρημα. Σημείωσε, όμως, ότι ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι να είμαστε απολύτως αυστηροί στο ζήτημα των απολαβών. «Δεν νοείται οποιαδήποτε διάκριση στις απολαβές για την ίδια εργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Κλείνοντας, μία από τις εργαζόμενες υποστήριξε πως το μεγάλο πρόβλημά της, αν και μητέρα με δύο δουλειές, παραμένει η φορολογία, η οποία την κάνει να αισθάνεται σαν να τιμωρείται για την εργασία της. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι για τη ΝΔ η μείωση των φόρων είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευση, όπως παράλληλα και η εξυγίανση του κράτους.
 

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνόδευσαν στη σημερινή επίσκεψή του η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη, η αναπληρώτρια διευθύντρια του Γραφείου Τύπου, Κύρα Κάπη, η γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, Μαρία Συρεγγέλα και η αναπληρώτριά της, Κατερίνα Χρυσοπούλου.

Tags
Back to top button