
Καταπέλτης ήταν η τοποθέτησητου καθηγητή Γεωπολιτικής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Κωνσταντίνου Γρίβα για την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη η οποία ήταν μια από τιςπιο ταπεινωτικές που αναγκάστηκε ποτέ να κάνει Έλληνας πρωθυπουργός.
Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκπομπής «Right to theBone» του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών ο ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής ανάλυσης και πολεμικής τεχνολογίας ουσιαστικά επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Pronews.gr.
Να θυμίσουμε ότι με την Τετάρτη 7 Απριλίου αναδείξαμε την αθέατη πλευρά της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη. Ο σκοπός του ταξιδιού του Πρωθυπουργού ήταΠν -αντί να ασκήσει πίεση προς τη Λιβύη για την ψευτο-ΑΟΖ με την Τουρκία- να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα ενός Έλληνα ολιγάρχη.
O καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Κώστας Γρίβας μίλησε με ξεκάθαρο τρόπο για την αποτυχημένη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη χαρακτηρίζοντας μάλιστα -μεταξύ άλλων- τη λογική του να παρομοιάζει με... «πλασιέ» και «ικέτη».
«Νομίζω ότι στο μέλλον αυτό το ταξίδι θα διδάσκεται στις διπλωματικές ακαδημίες ανά τον πλανήτη ως παράδειγμα προς αποφυγήν» συμπλήρωσε ο κύριος Γρίβας για το ταξίδι Μητσοτάκη που υποτίθεται θα σηματοδοτούσε την επανεκκίνηση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Λιβύη.
Στη συνέχεια ο καθηγητής Γεωπολιτικής εξέφρασε την απορία του για το σκοπό της επίσκεψης του Πρωθυπουργού και... αναγνώρισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πραγματικά είναι «δύσκολο να βάλει τόσα αυτογκόλ μαζί». Δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη μνεία στο ρεπορτάζ του Pronews.gr για τους αληθινούς σκοπούς του ταξιδιού στην Τρίπολη και να καταλογίζει στον κύριο Μητσοτάκη το γεγονός πως λειτούργησε ως... «πλασιέ ελληνικών εταιρειών».
Ο κύριος Γρίβας κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του αναρωτήθηκε επίσης γιατί «ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε σε μια χώρα -που δεν είναι ακριβώς χώρα- σε μια κυβέρνηση -που δεν είναι ακριβώς κυβέρνηση- για να παρουσιαστεί ως ικέτης για να παρακαλέσει για ποιο πράγμα; Μήπως τυχόν η Λιβύη μας αναγνωρίσει ότι υπάρχουμε;»
Όσο για τη... μαγική εικόνα που παρουσίασαν κάποια ΜΜΕ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της μεταβατικής κυβέρνησης της ΛιβύηςΑμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, να ακυρωθούν τα παράνομα έγγραφα που παρουσιάστηκαν σαν διακρατικές συμφωνίες με την Τουρκία ο καθηγητής Γεωπολιτικής ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής:
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κύριος Γρίβας εξέφρασε την άποψη του ότι ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά έκανε επίδειξη ισχύος μπροστά στον Κυριάκο Μητσοτάκηαγνοώντας τα δίκαια αιτήματα της Αθήνας:
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή που είχε καλεσμένους τον καθηγητή γεωπολιτικής Κώστα Γρίβα και τον πρ. Υφυπουργό Ανάπτυξης Αθανάσιο Σκορδά και μεταδόθηκε ζωντανά από το PRONEWS TV: