Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Κ. Γαβρόγλου: «Με τον βαθμό απολυτηρίου η εισαγωγή στα ΑΕΙ από το 2020»

Την πρόθεση από τον Ιούνιο του 2020 να ισχύσει ένα νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση το βαθμό απολυτηρίου, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του.

«Ως κυρίαρχη λογική, η πρόσβαση στα ΑΕΙ θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου, σε ένα σχολείο, στο οποίο θα υπάρχει μία εντελώς νέα Β' και Γ' λυκείου», είπε και συμπλήρωσε ότι η Γ' λυκείου θα είναι «ένα είδος προπαρασκευαστικού έτους».

 Αναφέρθηκε, επίσης, στις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των μαθημάτων κορμού του λυκείου, χαρακτηρίζοντας «μεγάλο βήμα» για τη μεταρρύθμιση του λυκείου, τις αλλαγές στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, την Ιστορία και τις Φυσικές Επιστήμες. «Θα προχωρήσουμε με συντηρητικά βήματα και με ήπια μετάβαση, αλλά θα προχωρήσουμε», σημείωσε.

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση των ΑΕΙ, ο υπουργός επανέλαβε ότι έχει υπάρξει φέτος αύξηση της χρηματοδότησης, λαμβάνοντας υπ' όψιν και την έκτακτη επιχορήγηση 52 εκατομμυρίων ευρώ και υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι μία νέα νομική σχολή θα αποφορτίσει τις ήδη υπάρχουσες.

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για την εκλογή των μουφτήδων, επεσήμανε ότι είναι ένα «ανοιχτό ζήτημα» για το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση συνολικά. «Είναι ένα ζήτημα που συζητιέται», είπε και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως «υπάρχουν τα περιθώρια εξεύρεσης συναινετικών και προωθητικών λύσεων».

Τέλος, ερωτώμενος για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σημείωσε ότι «όταν υπάρξει συμφωνία, αυτή θα έρθει στη Βουλή» και εκτίμησε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών θα πράξει έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της χώρας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button