Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Ιθαγένεια, ψήφος αποδήμων και αλλαγές στο Δημόσιο στις προτεραιότητες του Μ.Βορίδη

Την προτεραιοποίηση των μεταρρυθμίσεων του Υπουργείου Εσωτερικών με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών προέταξαν σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Ο Μάκης Βορίδης δεσμεύτηκε για την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα του, ώστε να υλοποιηθεί το έργο της κυβέρνησης για το οποίο άλλωστε εντέλλεται από την ψήφο του ελληνικού λαού και εξέφρασε την πεποίθηση πως υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα προχωρήσουν οι αναγκαίες διεργασίες.

Ο κ. Βορίδης σταχυολόγησε τις προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος, αλλά και τις εκκρεμότητες από τα ψηφισθέντα νομοσχέδια με αιχμή την ιθαγένεια και την ψήφο των ομογενών.

Μεταρρυθμιστική ατζέντα

«Η στρατηγική κατεύθυνση είναι σαφής και ξεκάθαρη, στο τέλος της Διοικητικής μεταρρύθμισης εκείνο που θέλουμε είναι ένα Δημόσιο που να μπορεί να παρέχει φιλικότερα και διαφανέστερα, με πιο καθαρό τρόπο, υπηρεσίες προς τους πολίτες και σε αυτό υπάρχει ένα ολόκληρο πλαίσιο συζητήσεων που πρέπει να κάνουμε. Υπάρχει μια φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα, θα προχωρήσουμε τα βήματα γρήγορα και αποφασιστικά και αυτό προφανώς είναι και σύμφωνα με την εκπλήρωση της εντολής που έχουμε λάβει από τον Ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Θέματα ιθαγένειας

«Δεν μπορώ να αφήσω έξω από τη συζήτηση τα θέματα της Ιθαγένειας που μας απασχολούν και για τα οποία έχουμε συμφωνήσει και νομοθετήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών υπογραμμίζοντας πως ο διαγωνισμός για την ελληνική γλώσσα, αποτελεί ένα προαπαιτούμενο για την υποβολή και την κρίση των αιτήσεων.

Καμπάνια για τους απόδημους

Αναφορικά με την ψήφο του απόδημου ελληνισμού υπογράμμισε πως πλέον προχωρούν οι εφαρμοστικές ενέργειες για να μπορούν να δηλώνουν οι απόδημοι Έλληνες την επιθυμία τους να ψηφίσουν στο εξωτερικό. Παράλληλα, θα τρέξει και η εκστρατεία για την ενημέρωση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Καταλήγοντας ο Βορίδης ανέφερε «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και χαρούμενοι που σας έχουμε κοντά μας, ξέρουμε ότι παρακολουθείτε στενά την εργασία του υπουργείου Εσωτερικών» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι συντονισμένα και υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα προχωρήσει το φιλόδοξο σχέδιο του υπουργείου.

Νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, κάνοντας λόγο για μια σημαντική τομή «θα δώσει ένα ξεκάθαρο στίγμα εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας και θα δρομολογήσει ένα συνεκτικό πλαίσιο προστασίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε το νόμο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον κακουργηματικό χαρακτήρα του βασανισμού των ζώων.

Χαρακτήρισε δε, αξιοζήλευτο το έργο που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών και ευχαρίστησε την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου για τις σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που είχε δρομολογήσει «τώρα το διαδέχεται ένας ακόμη πιο φιλόδοξος προγραμματισμός. Τις ευχές μου, λοιπόν, στους νέους Υπουργούς, συνοδεύει η προτροπή μου για πολλή δουλειά και φυσικά η προσδοκία για χειροπιαστά αποτελέσματα» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Tags
Back to top button