Σε μια αναφορά που προβληματίζει προχώρησε Ισραηλινή ειδικός, Ν.Λεβί σε ανάρτηση της σχετικά με την αγορά από την Ελλάδα ισραηλινών πυραύλων σε μια κυοφορούμενη συμμαχία, λέγοντας ότι “Ας δούμε Ελλάδα και Κύπρο να μην ψηφίζουν κατά του Ισραήλ στον ΟΗΕ, μόνο και μόνο για να κατευνάσουν τους εταίρους τους στην ΕΕ, ( οι οποίοι στηρίζουν την Τουρκία). Όταν θα συμβεί αυτό, θα ξέρουμε ότι είναι σοβαροί ( εκεί στην Αθήνα για πραγματική συμμαχία με το Ισραήλ)”.
Στην ουσία η ίδια στοχοποιεί το ελληνικό ΥΠΕΞ, για την στάση του στο θέμα των κυρώσεων στον ΟΗΕ κατά του Ισραήλ, τονίζοντας ότι η Αθήνα ακολουθεί χώρες που στηρίζουν το καθεστώς Ερντογάν.
Η Ελλάδα ευρισκόμενη κάτω από την οικονομική εποπτεία της Ευρώπης, κινείται ανάμεσα σε συμπληγάδες πέτρες, στο διεθνές τοπίο, θέλοντας να αποφύγει κάθε σύγκρουση με συμμάχους και εχθρούς ( Τούρκοι).
Έτσι όμως αδυνατίζει η ελληνική διαπραγματευτική θέση, αφού δεν μπορούμε να ασκήσουμε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, με γνώμονα μόνο το εθνικό μας συμφέρον, και κανενός άλλου κράτους, όποιο και να είναι αυτό.
Με λίγα λόγια οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε κύρια στην Ευρώπη, Βερολίνο,Παρίσι και λοιπούς, ότι ο κύριος εχθρός της Ελλάδος είναι η Τουρκία, και όποια χώρα δεν μας στηρίζει θα δέχεται και αντίστοιχα τα ελληνικά πολιτικά και άλλα αντίποινα.
Η Ελλάδα αγοράζει τα ισραηλινά πυραυλικά συστήματα Barak ER
Η ίδια Ισραηλινή ειδικός αναφέρει ότι το ελληνικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να αγοράσει ισραηλινής κατασκευής αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Barak ER και Iron Dome, μερικά από τα οποία θα εγκατασταθούν σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο για την προστασία από τουρκικά αεροσκάφη και πυραύλους (σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις).
Ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα BARAK MX
ενώ διαθέτει και την ικανότητα αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων.
Το BARAK MX θα κληθεί να καλύψει σοβαρά κενά στην αεράμυνα μας αντικαθιστώντας το ρωσικό σύστημα μέσου βεληνεκούς BUK-M1.
Ισραηλινό ΥΠΕΞ: Δεν θα κάνουμε το χατίρι στον Ιμπεριαλιστή Ερντογάν ( Κύπρο-Λιβύη) να αποσυρθούμε από την Συρία
Τουρκική αεράμυνα στο Αιγαίο και στην Μικρά Ασία
Υπολογίζεται ότι η Τουρκία χρειάζεται 8-10 συστοιχίες μεγάλου βεληνεκούς, όπως είναι οι S-400, Patriot ή οι εγχώριοι Siper, προκειμένου να καλύψει πλήρως την επικράτειά της, πράγμα που φυσικά δεν υφίσταται σήμερα.
Σε όποια των περιπτώσεων η δημιουργία μελλοντικά ενός ενιαίου αντιαεροπορικού συστήματος σε χαμηλό, μέσο και μεγάλο υψόμετρο με τους εγχώριους τουρκικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους HISAR A+, HISAR O+, και SIPER αντίστοιχα, είναι κάτι πολύ φιλόδοξο από τους Τούρκους αλλά και ταυτόχρονα κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει, αφού θα αυξήσει τις δυνατότητες της κακής τουρκικής αεράμυνας.
Το κατά πόσο τα τουρκικά αντιαεροπορικά προσεγγίζουν σε αξιοπιστία και δυνατότητες τα ήδη γνωστά Δυτικά αποτελεί ερώτημα.
Τέλος εκτίμησή μας είναι ότι η χώρα μας με τα RAFALE, F-16 VIPER και μελλοντικά με τα F-35, θα έχει το αεροπορικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο, ακόμη και μετά την υλοποίηση των τουρκικών σχεδιασμών, για δημιουργία "εγχώριας αεράμυνας".