Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Ισπανία: Αντιμέτωπος με κάθειρξη 70 ετών πρώην διευθυντής του ΔΝΤ

Ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ροντρίγκο Ράτο κατηγορείται για φοροδιαφυγή από τις ισπανικές εισαγγελικές αρχές που ζητούν να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 70 ετών.

Ο 72χρονος Ράτο καταδικάστηκε το 2018 σε φυλάκιση 4,5 ετών για κατάχρηση, σε μία από τις υποθέσεις που σχετίζονταν με την πολυπλόκαμη υπόθεση της Bankia, της οποίας ήταν διευθυντής από το 2010 μέχρι το 2012. Από τον Οκτώβριο του 2020, αφού έμεινε για σχεδόν δύο χρόνια στη φυλακή, απολαμβάνει ένα καθεστώς «ημιελευθερίας».

Στην ανακοίνωσή της, η εισαγγελία καταπολέμησης της διαφθοράς ανέφερε ότι απαγγέλθηκαν έντεκα νέες κατηγορίες σε βάρος του Ράτο, ο οποίος υπήρξε υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας στο παρελθόν και διευθυντής του ΔΝΤ μεταξύ 2004-2007. Οι δύο από τις σοβαρότερες είναι η φοροδιαφυγή και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η εισαγγελία ζητά να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 70 ετών. Μόνο για τα φορολογικά αδικήματα ζητά να καταδικαστεί ο Ράτο σε κάθειρξη 53 ετών.

Ο Ράτο φέρεται ότι απέκρυψε συνολικά 8,5 εκατομμύρια ευρώ από τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας μεταξύ 2005-2015. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποίησε διάφορες εταιρίες που εδρεύουν στην Ιρλανδία, τον Παναμά και τη Βρετανία και έκανε επενδύσεις μέσω τραπεζικών λογαριασμών που άνοιξε στις Μπαχάμες, την Ελβετία, το Λουξεμβούργο, τη Βρετανία και το Μονακό, μεταξύ άλλων.

Tags
Back to top button