Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Α.Τ.Ι.Α.

Ιούλιος του 1965 – Ιπτάμενοι δίσκοι παντού…

Το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε πως στις 11 Ιουλίου του 1965, ημέρα Κυριακή, τα ηλεκτρομαγνητικά ρολόγια του αεροδρομίου της νήσου Σάντα Μαρία των Αζορών σταμάτησαν μυστηριωδώς, όταν ένα παράδοξο κυλινδρικό ιπτάμενο αντικείμενο πετούσε πάνω από την περιοχή. Τα σταματημένα ρολόγια έδειχναν 15:45 τοπική ώρα της Πορτογαλίας.

Εν τούτοις, το ανορθόδοξο κυλινδρικό ιπτάμενο αντικείμενο βρισκόταν πάνω από τη γραμμή του ορίζοντα στη νήσο Σάντα Μαρία από τις 15:00 έως τις 15:45 τοπικής ώρας και κινούνταν με μικρή ταχύτητα προς βορειοδυτική κατεύθυνση, σε ύψος περίπου 10.000 χιλιομέτρων.

Κατά την περίοδο εκείνη, οι μετεωρολογικές υπηρεσίες στις Αζόρες δεν είχαν πραγματοποιήσει καμία εκτόξευση πυραύλου ή μετεωρολογικού μπαλονιού, όπως ξεκαθάρισαν με δηλώσεις τους. Το ίδιο ακριβώς επιβεβαίωσε και ο στόλος των βρετανικών, γαλλικών και πορτογαλικών δυνάμεων, που έπλεε στα ύδατα των Αζορών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το μυστηριώδες πτητικό μηχάνημα εθεάθη να ίπταται και πάνω από τον μετεωρολογικό σταθμό της Βίλα ντο Πόρτο, που είναι η πρωτεύουσα της νήσου Σάντα Μαρία, όπου και εκεί σταμάτησαν να λειτουργούν τα ηλεκτρομαγνητικά ρολόγια.

Οι πορτογαλικές εφημερίδες έγραφαν πως ένα ζευγάρι, ο Μανουέλ Φερναντές και η σύζυγός του, είδαν μια παράξενη πτητική μηχανή, φακοειδούς σχήματος, να πετά πάνω από το Ματοζίνχος, μια μικρή πόλη κοντά στο Οπόρτο της Βορείου Πορτογαλίας. Η πτητική αυτή μηχανή είχε πορτοκαλί χρώμα και προκάλεσε πολλά παράσιτα στη λήψη ραδιοφωνικού προγράμματος, ενώ παρέμεινε ακινητοποιημένη για λίγο πάνω από την παραλία Αγκέιρας και στη συνέχεια, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και χάθηκε προς τον βορρά.

Επιπλέον, στο Μεξικό, σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού Τύπου, δύο φωτεινά ιπτάμενα αντικείμενα είχαν θεαθεί στις αρχές Ιουλίου της ίδιας χρονιάς να διασχίζουν το στερέωμα με τεράστια ταχύτητα και προς διάφορες κατευθύνσεις πάνω από την πόλη Chilpancingo, διακόσια χιλιόμετρα νοτίως της πόλης του Μεξικού.

Έξι άτομα ανέφεραν ότι παρακολουθούσαν τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα για δύο ολόκληρες ώρες να ίπτανται ακανόνιστα στον νυχτερινό ουρανό και τα περιέγραψαν ως κατάφωτα. Επισήμαναν ότι κινούνταν με καταπληκτική ταχύτητα και ότι αιφνιδίως σταματούσαν και παρέμεναν αιωρούμενα. Κατόπιν, κινήθηκαν αστραπιαία σε εντελώς διαφορετική πορεία, καταρρίπτοντας κάθε φυσικό νόμο.

Οι αυτόπτες μάρτυρες πρόσθεσαν ότι προφανώς τα δύο ιπτάμενα αντικείμενα διατηρούσαν επαφή μεταξύ τους και σε καμία περίπτωση, όσο πολύπλοκοι κι αν ήταν οι ελιγμοί τους, δεν απομακρύνθηκε το ένα από το άλλο.

Άλλωστε, κατά τις αρχές του ίδιου μήνα, οι επιστήμονες των βάσεων της Αργεντινής, Βρετανίας και Χιλής στην απομονωμένη Ανταρκτική ανέφεραν ότι είχαν παρατηρήσει στον ορίζοντα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, τα οποία εξέπεμπαν φως διαφόρων αποχρώσεων και τα οποία είχαν προξενήσει μεγάλες διαταραχές στη λειτουργία των ηλεκτρομαγνητικών οργάνων τους.

Τον Ιούλιο του 1965, οι ιπτάμενοι δίσκοι βρίσκονταν παντού στον πλανήτη, όπως καταμαρτυρούσαν οι σχεδόν καθημερινές δημοσιεύσεις στον παγκόσμιο Τύπο. Οι επιστήμονες βίωναν μια αλλόκοτη έξαψη και οι άνθρωποι, μια πρωτόγνωρη ανησυχία.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 13/07/1965…

Tags
Back to top button