Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Intracom Defense: Θα κατασκευάσει το UAV Lotus για τον ελληνικό στρατό με χρηματοδότηση της ΕΕ

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) υπέγραψε σύμβαση αξίας €42 εκατ. με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (ΕDF) για το έργο ACTUS (“Advanced capabilities & Certification for Tactical UAV Systems”) ως Συντονιστής της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας που αναδείχθηκε νικήτρια μετά την ολοκλήρωση σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι Ευρωπαίοι κατασκευαστές.

Το έργο διάρκειας 48 μηνών στοχεύει στην τεχνολογική εξέλιξη των Ευρωπαϊκών Τακτικών Μη Επανδρωμένων Συστημάτων (UAVs), LOTUS και PATROLLER, ώστε να καλυφθούν οι κοινές επιχειρησιακές απαιτήσεις των Υπουργείων Άμυνας 6 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βέλγιο, Γαλλία, Ελλάδα, Κύπρος, Σουηδία, Φινλανδία) και επιπλέον της Νορβηγίας.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την μελέτη, τον σχεδιασμό, την δημιουργία πρωτοτύπων, την δοκιμή, την αξιολόγηση, την πιστοποίηση και την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκής κατασκευής Τακτικών Κατευθυνόμενων εξ’ Αποστάσεως Αεροπορικών Συστημάτων (T-RPAS).

Στην Κοινοπραξία του έργου ACTUS συμπράττουν 23 εταίροι από 9 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Νορβηγία: Αυστρία (AIT Austrian Institute of Technology), Βέλγιο (ULPOWER AERO ENGINES NV), Γαλλία (SAFRAN Electronics & Defense, THALES LAS FRANCE SAS), Γερμανία (AES Aerospace Embedded Solutions, DIEHL DEFENCE, TECHNISCHE UNIVERSITAET MUENCHEN), Ελλάδα (ALTUS LSA Commercial & Manufacturing, DIADIKASIA Business Consulting, Hellenic Aerospace Industry, IDE, ISD, University of Patras, REALISCAPE), Ισπανία (EMBENTION SISTEMAS INTELIGENTES), Κύπρος (CY.R.I.C Cyprus Research & Innovation Center, GEOIMAGING, SIGNALGENERIX), Σουηδία (SAAB AKTIEBOLAG), Φινλανδία (Patria, Robonic), Νορβηγία (SAFRAN Sensing Technologies Norway, UBIQ Aeropsace).

UAV LOTUS

Τα ελληνικής προέλευσης "αόρατο" UAV Lotus, ειδικά σχεδιασμένο για την αποτελεσματική επιτήρηση των συνόρων και την αναγνώριση απειλών, θα συνεργάζεται μελλοντικά και  με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη σε COMAO στο Αιγαίο.

Το νέο drone με stealth ιδιότητες και διαλειτουργικότητα με βάση τα πρότυπα του ΝΑΤΟ (σ.σ. Link 16) θα αποτελέσει ένα θανάσιμο όπλο στα χέρια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το αόρατο drone θα στέλνει εικόνα σε πραγματικό χρόνο των τουρκικών στόχων στα ελληνικά μαχητικά, τα οποία θα εγκλωβίζουν τους στόχους και θα τους διαλύουν, πετώντας σε απόσταση ασφαλείας από τα τουρκικά αντιαεροπορικά.

UAV Patroller

Το UAV Patroller έχει σχεδιαστεί για την εκτέλεση αποστολών πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξωτερικές επιχειρήσεις καθώς και για αποστολές εσωτερικής ασφάλειας και θαλάσσιας επιτήρησης, αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία SAFRAN.

Το Patroller είναι εξοπλισμένο με το υψηλής ανάλυσης Euroflir 410 EO/IR pod, σε συνδυασμό με έναν αισθητήρα COMINT (COMmunication INTelligence) ή ένα ραντάρ συνθετικού ανοίγματος (SAR) ανίχνευσης κινούμενων στόχων (MTI).

Με βάση αυτή τη διαμόρφωση, το Patroller συμβάλλει στην προστασία των στρατευμάτων στο πεδίο της μάχης. Παρέχει δεδομένα σχετικά με τις τακτικές καταστάσεις, ενώ παράλληλα διεξάγει επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου (EW).

Για αποστολές θαλάσσιας επιτήρησης, το Patroller είναι εξοπλισμένο με ραντάρ επιτήρησης πολλαπλών τρόπων, επιτρέποντας την ανίχνευση θαλάσσιας δραστηριότητας σε μεγάλη απόσταση σε μια μεγάλη ζώνη. Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα αυτόματης αναγνώρισης (AIS) για την εκτέλεση της ταξινόμησης των πλοίων. Η τελική αναγνώριση πραγματοποιείται με το Euroflir 410.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για τη μάχη του Αιγαίου αφού οι Τούρκοι τεστάρουν συνεχώς το UCAV Kizilelma.

Tags
Back to top button