Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιλαρίων: Συνεργασία των θρησκειών για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ ανθρώπων και εθνών

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό οι εκπρόσωποι διαφορετικών θρησκειών να συνεργάζονται για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ ανθρώπων και εθνών»ανέφερε μεταξύ άλλων το Νο2 της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε συνέντευξή του στο ZENIT, στην Κοινότητα του Sant’Egidio κατά την συνάντηση «Spirit of Assisi» στη Μαδρίτη.


«Δυστυχώς, σήμερα παρατηρούμε κλιμάκωση της βίας που κρύβεται πίσω από θρησκευτικά συνθήματα» τόνισε επίσης ο Ρώσος Μητροπολίτης μιλώντας χθες στο ακροατήριο της εκδήλωσης «Ειρήνη χωρίς σύνορα» που συγκέντρωσε περισσότερους από 300 ηγέτες και εκπροσώπους όλων των θρησκειών του κόσμου, που προέρχονται από 60 χώρες.

«Οι ριζοσπαστικές ομάδες οργανώνουν τρομοκρατικές πράξεις που απαιτούν τη ζωή χιλιάδων απολύτως αθώων θυμάτων», τονίζει ο Ιλαρίωνας. «Το επίπεδο της απάτης είναι τόσο μεγάλο, που οι τρομοκράτες εκτελούν τις πράξεις τους ακόμη και κατά τη διάρκεια εκκλησιαστικών εορτασμών, αποδεικνύοντας τι είδους πνεύμα τους κυριεύει».

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας συμμετέχει στη Μαδρίτη στην 33η διαθρησκειακή συνάντηση που προωθεί κάθε χρόνο η Κοινότητα του Sant’Egidio σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης για να τιμήσει την ιστορική ημέρα της προσευχής για ειρήνη που συγκλήθηκε το 1986 στην Ασίζη από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β ‘με τους ηγέτες όλων των θρησκειών του κόσμου.

Σε συνέντευξή του στο ZENIT στο περιθώριο της εκδήλωσης στη Μαδρίτη, ο Ιλαρίωνας δήλωσε: «Οι θρησκευτικοί ηγέτες είναι ηγέτες της γνώμης, έχουν επιρροή, έχουν πολύ μεγάλη επιρροή και πρέπει να είμαστε μαζί για να επιδείξουμε την ενότητά μας στην επιθυμία για την ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους»


Ως εκ τούτου, δήλωσε πως βρέθηκε στη Μαδρίτη, αφού «η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό οι εκπρόσωποι διαφορετικών θρησκειών να συνεργάζονται για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ ανθρώπων και εθνών».

Η συνάντηση συνεχίζεται σήμερα και αύριο με 27 τραπέζια για ένα ευρύ φάσμα παγκόσμιων θρησκευτικών και κοινωνικών, οικονομικών, πολιτικών θεμάτων. Η επίσημη τελετή λήξης προγραμματίζεται για αύριο, 17 Σεπτεμβρίου, με την υπογραφή μιας επίσημης «έκκλησης ειρήνης».

Ο Ρώσος μητροπολίτης ξεκίνησε παραθέτοντας τον μεγάλο ασκητή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον Άγιο Σεραφείμ του Σαρώφ: «Αποκτήστε πνεύμα ειρήνης και χιλιάδες γύρω σας θα σωθούν».

Σύμφωνα με τον Ρωσό Ορθόδοξο Μητροπολίτη, «σήμερα ο διάλογος μεταξύ λαών και θρησκειών είναι όλο και πιο αναγκαίος και επείγουσα ανάγκη».

Τέλος, ο Ιλαρίωνας υπενθύμισε επανειλημμένα την κοινή δήλωση που υπέγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Ρώσος Ορθόδοξος Πατριάρχης Κύριλλος κατά την πρώτη τους ιστορική συνάντηση στην Αβάνα στις 12 Φεβρουαρίου 2016: «οι απόπειρες δικαιολόγησης εγκληματικών ενεργειών με θρησκευτικά συνθήματα είναι απολύτως απαράδεκτες . Οι διαφορές στην κατανόηση των θρησκευτικών αληθειών δεν πρέπει να εμποδίζουν τους ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών να ζουν με ειρήνη και αρμονία».

«Η ελπίδα μας είναι ένας ειρηνικός κόσμος, η ειρήνη ανάμεσα στα έθνη, η ειρήνη σε πολλά μέρη που αντιμετωπίζουν προβλήματα από εσωτερικές συγκρούσεις ή συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών χωρών.» κατέληξε.

Tags
Back to top button