Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Ιδού γιατί δεν θέλουν να πάρουμε γαλλικές φρεγάτες και Aster 30: Αναχαίτιση στόχου με ταχύτητα 3.000 χλμ/ώρα "σκίζοντας" την επιφάνεια της θάλασσας (βίντεο)

Κύρια θέματα, Οπλικά Συστήματα • 27/05/2021 - 9:31
Ιδού γιατί δεν θέλουν να πάρουμε γαλλικές φρεγάτες και Aster 30: Αναχαίτιση στόχου με ταχύτητα 3.000 χλμ/ώρα "σκίζοντας" την επιφάνεια της θάλασσας (βίντεο)

Εκεί που οι MMSC απλά θα παρατηρούσαν

Το γαλλικό Ναυτικό έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την αναχαίτιση στόχου με βλήμα Aster 30 που εκτοξεύτηκε από τη φρεγάτα αεράμυνας περιοχής κλάσης Horizon Forbin (D620),.

Ο στόχος που αναχαιτίστηκε επιτυχώς κινούταν με ταχύτητα 3.000 χλμ/ώρα, πετώντας λίγα μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο πύραυλος Aster 30 δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Το μήκος του Aster 30 είναι 5,2 μέτρα και το βάρος του 510 κιλά. Η μέγιστη ταχύτητα πτήσης 1.400 μέτρα το δευτερόλεπτο ή 4,5 mach.

Το βλήμα επιτυγχάνει ελάχιστο-μέγιστο βεληνεκές της τάξεως των 3 km – 120 km και μέγιστο ύψος εμπλοκής 20 km.

Μπορεί να εκτελέσει ελιγμούς με φόρτιση έως και 60 g (κατά τη διάρκεια της πτήσης) ή 12 g (στη φάση τερματικής καθοδήγησης) και να ανανεώνει τα δεδομένα του στόχου εν πτήσει μέσω συστήματος ζεύξης δεδομένων.

Η προτεινόμενη φρεγάτα για το ΠΝ , Belhara, διαθέτει το πανίσχυρο ραντάρ SeaFire 500, το οποίο δείχνει να ξεπερνά τους περισσότερους ανταγωνιστές του σε επιδόσεις.

Σύμφωνα με τους Γάλλους του meta-defence.fr, μία μόνο FDI γαλλική φρεγάτα, εξοπλισμένοι με πυραύλους Aster 30, μπορεί να καλύψει αντιαεροπορικά το ίδιο πεδίο με τέσσερις αμερικανικές φρεγάτες, εφοδιασμένες με ESSM.

Τα δύο αυτά στοιχεία (ραντάρ, αντιαεροπορικοί πύραυλοι) δεν θέλουν κάποιοι εκτός χώρας να τα αποκτήσει το ΠΝ. Η αρχή έγινε με τις φρεγάτες FREMM 15 χρόνια πριν και συνεχίζεται με τις Belhara.  Κάποιοι δεν θέλουν να βγούμε επιτυχώς στην Αν. Μεσόγειο…

Δείτε το βίντεο

Tags
Back to top button