Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Είδος προς... εξαφάνιση τα Tamiflu - Θα χορηγούνται μόνο με συνταγή γιατρού

Ο ΕΟΦ, προχώρησε σε νέες οδηγίες σχετικά με την προμήθεια του αντιιικού φαρμάκου Tamiflu αλλά και του RELENZA.

Άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων τις τελευταίες ημέρες από τα αντιιικά χάπια αφού ανήσυχοι πολίτες σπεύδουν στα φαρμακεία της γειτονιάς τους προκειμένου να προμηθευτούν προληπτικά τα φάρμακα TAMIFLU και RELENZA τα οποία χορηγούνται σε περιπτώσεις του ιού της γρίπης.

Ο πανικός οδήγησε σε περιστασιακή έλλειψη με αποτέλεσμα το υπουργείο Υγείας να αναγκαστεί να προχωρήσει σε απαγόρευση των εξαγωγών πολλών φαρμάκων μεταξύ αυτών και του γνωστού αντιικού Tamiflu το οποίο εξαφανίσθηκε από τα φαρμακεία.

Όπως επισημαίνεται από τον ΕΟΦ: «Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης των προϊόντων TAMIFLU και RELENZA ορίζεται με «περιορισμένη ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία»

Γεγονός που σημαίνει ότι πλέον δεν θα μπορεί ο καθένας να προμηθεύεται τα αντιιικά φάρμακα αφήνοντας τα στο... συρτάρι του σπιτιού του, παρά μόνο εάν αυτά έχουν συστηθεί από τον γιατρό του. Αξιοσημείωτο είναι ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν ουρές στα φαρμακεία από πολίτες που ήθελαν να προμηθευτούν αντιικά φάρμακα.

Tags
Back to top button