Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Είδηση-βόμβα: Έκτακτα το Πεντάγωνο μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες και δεκάδες πλοία στην Μ. Ανατολή

Όπως ήδη γνωρίζετε, οι Ηνωμένες Πολιτείες τους τελευταίους μήνες έχουν αυξήσει δραματικά την στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, διατηρώντας σήμερα μία δύναμη τουλάχιστον 40.000 στρατιωτών και περίπου 12 πολεμικών πλοίων με 4 μοίρες μαχητικές αεροσκαφών.

Δεδομένων των νέων ανταλλαγών πυρών μεταξύ του Ισραήλ και της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ αυτήν την εβδομάδα, πολλοί Αμερικανοί αναλυτές έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους περί της πιθανότητας ξεσπάσματος ενός γενικευμένου πολέμου στο ήδη τεταμένο πεδίο της Μέσης Ανατολής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως Ισραηλινοί στρατιώτες πολεμούν ακόμη στην Λωρίδα της Γάζας έναντι των μαχητών της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

Στέλνει Ενισχύσεις το Πεντάγωνο

Σε είδηση των τελευταίων ωρών, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν πως θα στείλουν επιπρόσθετα στρατεύματα στην Μέση Ανατολή, ώστε ώστε οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή να είναι σε θέση να προστατεύσουν τα συμφέροντα του κράτους και να παράσχουν υποστήριξη στους συμμάχους της Ουάσιγκτον.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε από την πλευρά του πως η κυβέρνησή του κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να αποτρέψει την έναρξη μίας νέας γενικευμένης σύρραξης στην Μέση Ανατολή. 

Ωστόσο από ότι φαίνεται το Πεντάγωνο αποφάσισε λίγο αργότερα να μετακινήσει περισσότερες μονάδες στην Μέση Ανατολή, μία είδηση που ανακοινώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα από το Daily Mail του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όσο για τις αρμοδιότητες αυτών των αμερικανικών δυνάμεων να σας ενημερώσουμε πως τα στρατεύματα της Ουάσιγκτον στην Μέση Ανατολή πραγματοποιούν τακτικές περιπολίες σε διάφορα σημεία της περιοχής, κυρίως όμως στα σύνορα μεταξύ του Ιράκ και της Συρίας, υπερασπίζοντας τα αμερικανικά και τα ισραηλινά συμφέροντα από τρομοκρατικές απειλές.

Επίσης να σας υπενθυμίσουμε πως το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό επιχειρεί δεκάδες πολεμικά πλοία στα ύδατα της Μέσης Ανατολής, πολλά από τα οποία στόχο έχουν την προστασία εμπορικών σκαφών από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι, κυρίως στην επικράτεια της Ερυθράς Θάλασσας.

Όσον αφορά πάντως την ανακοίνωση αποστολής νέων μονάδων στην περιοχή, μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί ποιος είναι ο λόγος της παράταξης επιπρόσθετων στρατιωτών σε αυτό το ένθερμο σημείο του πλανήτη.

 

Tags
Back to top button