Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Χιλιάδες στους δρόμους για το δικαίωμα στην έκτρωση

Νέα Πορεία των Γυναικών σήμερα στις ΗΠΑ, με διαδηλώσεις να οργανώνονται σε εκατοντάδες πόλεις για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην έκτρωση. Το συντηρητικό στρατόπεδο στην Αμερική έχει προχωρήσει σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών εδώ και δεκαετίες.

Ο νόμος της πολιτείας του Τέξας απαγορεύει επί της ουσίας την έκτρωση στις γυναίκες, που αναγκάζονται να πάνε σε άλλες πολιτείες για να διακόψουν την κύησή τους. Σύμμαχος σε αυτήν την οπισθοδρόμηση αναδεικνύεται και το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο που με τη συντηρητική σύνθεση που κληροδότησε ο Τραμπ, όχι μόνο δεν μπλόκαρε τον νόμο του Τέξας, αλλά ετοιμάζεται να υπονομεύσει το δικαίωμα στην έκτρωση σε εθνικό επίπεδο.

Σαν Μαρίνο: Δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση της άμβλωσης

Διαδηλώσεις σε πάνω από 600 πόλεις

Σε πάνω από 600 πόλεις οργανώνονται σήμερα διαδηλώσεις με τις διοργανώτριες να αναφέρουν ότι περιμένουν συμμετοχή πάνω από 240.000

«Αγωνιζόμαστε ώστε η άμβλωση να μην είναι απλώς νόμιμη, αλλά προσβάσιμη και χωρίς στίγμα», γράφουν στην ανακοίνωσή του, ζητώντας από το Κονγκρέσο να εγγράψει στην ομοσπονδιακή νομοθεσία το δικαίωμα στην άμβλωση, ώστε να είναι προστατευμένο από ενδεχόμενη μεταστροφή του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η κεντρική πορεία οργανώνεται στην Ουάσινγκτον, όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί το μεσημέρι για να πορευθούν μέχρι την έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σχεδόν 50 χρόνια αφού ο ύπατος δικαστικός θεσμός της χώρας αναγνώρισε το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση μέσω της ιστορικής απόφασης Roe v. Wade.

Βρετανία: Γυναίκα με σύνδρομο Ντάουν αμφισβήτησε τη νομοθεσία περί αμβλώσεων – Έχασε τη δίκη

Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν δεν άλλαξε την δυναμική της επίθεσης στις γυναίκες

Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία δεν άλλαξε την δυναμική κατά των αμβλώσεων σε πολιτειακό επίπεδο. Αντίθετα, ενισχυμένοι από την είσοδο τριών συντηρητικών δικαστών, των διορισμένων από τον Τραμπ, που ανέτρεψαν τις ισορροπίες του δικαστηρίου, οι συντηρητικοί αιρετοί στις αμερικανικές πολιτείες έχουν εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στο δικαίωμα στην άμβλωση: από την 1η Ιανουαρίου, 19 πολιτείες έχουν υιοθετήσει 63 νόμους που περιορίζουν το δικαίωμα στην άμβλωση.

Αν το Ανώτατο Δικαστήριο αναιρέσει την απόφαση Roe v. Wade, κάθε πολιτεία θα είναι ελεύθερη να απαγορεύσει ή να επιτρέψει τις αμβλώσεις.

Σύμφωνα με την πανίσχυρη οργάνωση Planned Parenthood, στην περίπτωση αυτή, 36 εκατομμύρια γυναίκες σε 26 πολιτείες, δηλαδή το ήμισυ περίπου των Αμερικανίδων αναπαραγωγικής ηλικίας, θα έχαναν το δικαίωμα στην άμβλωση.

Τέξας: Γιατρός παραβίασε το νέο νόμο-Πραγματοποίησε άμβλωση σε γυναίκα

Κινητοποιήσεις γίνονται σήμερα και σε άλλες χώρες, από τη Βρετανία, την Πολωνία μέχρι και την Ελλάδα. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Σύνταγμα από την Κίνηση για μια Απεργιακή 8 Μάρτη, με σύνθημα “Από το Τέξας μέχρι την Αθήνα, ελεύθερες και δωρεάν εκτρώσεις, κάτω τα χέρια από τις γυναίκες”.

Η Κίνηση για μια Απεργιακή 8 Μάρτη κάλεσε σε μεγάλη καμπάνια για το δικαίωμα στην έκτρωση βάζοντας σαν κομβικό σταθμό την 25 Νοέμβρη, ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

 

Tags
Back to top button