Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ - Πυροσβεστική: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα "κρύβουν" κινδύνους

Ο Palmer Buck, επικεφαλής του πυροσβεστικού τμήματος Woodlands Township στο Houston δήλωσε στο CNBC πως μια τυπική φωτιά σε συμβατικό αυτοκίνητο απαιτεί γύρω στα 1.100 lt νερού για να σβήσει εντελώς. Αντίστοιχα, σε πρόσφατο ατύχημα με Tesla Model S στο Houston οι πυροσβέστες κατανάλωσαν περίπου 106.000 lt νερού για την κατάσβεση. Για να καταλάβουμε το μέγεθος της σπατάλης, αυτή η ποσότητα αναλογεί στο νερό που καταναλώνει ένας μέσος Αμερικανός σε δύο ολόκληρα χρόνια!

Λεωφόρος Αμφιθέας: Αυτοκίνητο ανετράπη στη γέφυρα

Οι φωτιές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μετά από πιθανά ατυχήματα είναι πολύ δύσκολο να σβήσουν λόγω των πολλαπλών κελιών στις μπαταρίες ιόντων λιθίου που δημιουργούν νέες εστίες όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές. Καθώς αυξάνεται ο αριθμός ηλεκτρικών οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους, οι ειδικοί ανησυχούν πως τα πυροσβεστικά τμήματα θα δεχθούν υπερβολική πίεση μιας και στατιστικά θα καλούνται να αντιμετωπίσουν περισσότερες φωτιές σε μπαταρίες

Οι πυροσβέστες καλούν τους κατασκευαστές να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για τις πιθανές φωτιές στα οχήματά τους. Όπως αναφέρει ο πύραρχος Stephen Gollan, το εγχειρίδιο της Tesla αναφέρει απλά να χρησιμοποιείται άφθονο νερό αλλά δεν δίνει κατευθύνσεις για το πώς θα μπορούσε να αφαιρεθεί η θερμική ενέργεια.

Σοκαριστικό τροχαίο στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Αυτοκίνητο "καρφώθηκε" στα βράχια

Η αμερικανική υπηρεσία National Fire Protection Association (NFPA) μέσα στα τελευταία 12 χρόνια έχει εκπαιδεύσει περίπου 250.000 πυροσβέστες στο να εξουδετερώνουν φωτιές σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως το 80% των Αμερικανών πυροσβεστών παραμένουν ανεκπαίδευτοι. Ακόμα ένα σοβαρό θέμα είναι η διαθεσιμότητα του νερού που δεν είναι η ίδια σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Tags
Back to top button