Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Ο κυκλώνας Μίλτον απειλεί το Μεξικό και τη Φλόριντα

Ο κυκλώνας Μίλτον ενισχύθηκε σήμερα Δευτέρα στην κατηγορία 4 από το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), που προειδοποιεί για «επικίνδυνους ανέμους» στη χερσόνησο Γιουκατάν, στο Μεξικό, πριν τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλησιάσουν τη Φλόριντα έως την Τετάρτη.

Με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο για έναν «εξαιρετικά επικίνδυνο» κυκλώνα, ο Μίλτον θα συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους στη χερσόνησο Γιουκατάν σήμερα και αύριο και θα πλήξει τις ακτές της Φλόριντας, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, «από το βράδυ της Τρίτης ή την Τετάρτη», σύμφωνα με το ΝΗC.

Ενισχύθηκε σε κυκλώνα κατηγορίας 4 στην κλίμακα Saffir-Simpson (που μετρά 5 βαθμίδες), ανακοίνωσε σήμερα το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων, με ανέμους η ταχύτητα των οποίων θα μπορούσε να φθάσει έως τα 240 χιλιόμετρα την ώρα.

Μπροστά στην απειλή που αντιπροσωπεύει ο Μίλτον, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις επέκτεινε χθες σε διάφορες κοινότητες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε κηρύξει το Σάββατο: σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται πλέον 51 κομητείες εκ των συνολικά 67.

Ο νέος αυτός κυκλώνας προκαλεί μεγάλη ανησυχία στη Φλόριντα και ευρύτερα στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, ένα μεγάλο μέρος των οποίων υπέστη σοβαρές ζημιές από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ελίν.

Οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για να παράσχουν βοήθεια στα θύματα αυτού του κυκλώνα, του φονικότερου που έπληξε τις ΗΠΑ από την Κατρίνα το 2005.

Η Ελίν προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 229 ανθρώπων σε έξι πολιτείες στο νοτιοανατολικό τμήμα, από τους οποίους τουλάχιστον 14 στη Φλόριντα και προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες.

Tags
Back to top button