Ένας συνηθισμένος περίπατος στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής των Φιλιππίνων μετατράπηκε σε σκηνικό από ταινία τρόμου για έναν ντόπιο αλιέα, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με την οργή ενός εξαιρετικά επιθετικού χταποδιού!
Ο λόγος για τον Jesser Cervantes, ο οποίος, ενώ βρισκόταν στη μικρή ξύλινη βάρκα του, κατάφερε να πιάσει το θαλάσσιο πλάσμα. Ωστόσο, το μαλάκιο αποδείχθηκε κάθε άλλο παρά εύκολη λεία: αρνούμενο να παραδοθεί, εξαπέλυσε μια αστραπιαία επίθεση, απλώνοντας τα πλοκάμια του και «κλειδώνοντας» σφιχτά πάνω στο πρόσωπο του άτυχου άνδρα.
Μάχη για μια ανάσα – «Παραλίγο να μου σκίσει το δέρμα»
Όπως καταγράφηκε σε βίντεο που κόβει την ανάσα, ο ψαράς άρχισε να παλεύει απεγνωσμένα προκειμένου να αποσπάσει τις ισχυρότατες βεντούζες που κινούνταν ασταμάτητα πάνω στο δέρμα του. Σε κάποια στιγμή, το μαλάκιο κάλυψε πλήρως το στόμα και τη μύτη του, απειλώντας να του κόψει την αναπνοή.
Βλέποντας ότι τα χέρια του δεν αρκούσαν, ο Cervantes επιστράτευσε ένα καλάμι από μπαμπού, καταφέροντας επαναλαμβανόμενα χτυπήματα στο σώμα του χταποδιού ώστε να αναγκάσει τους μύες του να χαλαρώσουν.
Τελικά, το πλάσμα χαλάρωσε τη λαβή του και ο τρομοκρατημένος ψαράς το πέταξε αμέσως πίσω στη θάλασσα, χαρίζοντάς του τη ζωή. «Ήταν απίστευτα δύσκολο να το κουμαντάρω. Λίγο ακόμα και θα μου είχε ξεσκίσει το πρόσωπο», δήλωσε αργότερα ο ίδιος σοκαρισμένος.
Το θαύμα της φύσης: Γιατί είναι τόσο επικίνδυνες οι βεντούζες του
Τα χταπόδια διαθέτουν εξαιρετική ευφυΐα, απίστευτη ευελιξία και έναν από τους πιο εξελιγμένους μηχανισμούς προσκόλλησης στη φύση. Κάθε μία από τις εκατοντάδες βεντούζες που φέρουν στα πλοκάμια τους λειτουργεί ως αυτόνομη αντλία κενού αέρος, η οποία ελέγχεται από το αποκεντρωμένο νευρικό τους σύστημα. Αυτό καθιστά τη λαβή τους σχεδόν ανίκητη, αφού για να ξεκολλήσει κανείς ένα πλοκάμι απαιτείται τεράστια δύναμη και προσεκτικό «ξεφλούδισμα» σημείο προς σημείο.