Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Αξιολόγηση των δεξιοτήτων των Ουκρανών πιλότων για να εκπαιδευτούν στα F-16

Συμφωνα με τα ΑΠΕ_ΜΠΕ και NBC News, ο σκοπός αυτών των εκπαιδευτικών ασκήσεων, όπως μετέδωσαν το NBC News και το CNN επικαλούμενα πηγές, είναι η αξιολόγηση των δεξιοτήτων των πιλότων προκειμένου να κατανοηθεί πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων της πολεμικής αεροπορίας σε σύγχρονα δυτικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Οι Ουκρανοί πιλότοι αξιολογούνται από το 162ο Σύνταγμα Μαχητικής Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς της Αριζόνας, το οποίο ειδικεύεται στην εκπαίδευση για την πτήση μαχητικών αεροσκαφών F-16, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ήδη από τον Μάρτιο αναμένεται να φτάσουν στις ΗΠΑ άλλοι 10 Ουκρανοί πιλότοι για την εν λόγω πιστοποίηση.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει τη μεταφορά F-16 στην Ουκρανία μέσω τρίτων χωρών

''Δεν τα θέλουμε τα F-16 των Αμερικανών!"' Γιατί άλλαξαν γνώμη οι Τούρκοι- Τι συνέβη;

Η Ουκρανία έχει προηγουμένως παροτρύνει τις δυτικές χώρες να προμηθεύσουν μαχητικά αεροσκάφη, κυρίως μαχητικά αεροσκάφη F-16. Μέχρι σήμερα, καμία χώρα δεν έχει προμηθεύσει το Κίεβο με μαχητικά αεροσκάφη.

Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συζητούν το θέμα της παροχής μαχητικών αεροσκαφών στο Κίεβο από τα τέλη Ιανουαρίου. Μέχρι στιγμής, οι παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία έχουν επιτραπεί από τις γαλλικές και τις ολλανδικές αρχές. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέκλεισε την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, επικαλούμενος την ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης νωρίτερα ότι δεν εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Παράλληλα, σύμφωνα με τους New York Times, η αμερικανική κυβέρνηση δεν απέκλεισε τη μεταφορά αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο μέσω τρίτων χωρών.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον συζητά το ενδεχόμενο παροχής στην Ουκρανία μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης ή πέμπτης γενιάς. Η ίδια πρόσθεσε ότι η απόφαση για πιθανές παραδόσεις θα ληφθεί μετά την αξιολόγηση των αναγκών του Κιέβου.

Tags
Back to top button