Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

«Ηλεκτροσόκ» από τον Γ.Ντάισελμπλουμ με προφητεία για εκλογές το 2019 ξεσηκώνει την αντίδραση του Κ.Μητσοτάκη

"Κρατήστε τις εκλογές για το 2019", δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, προφητεύοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ τονίζει πως "πρέπει να τελειώσουμε μαζί το πρόγραμμα, να φροντίσουμε την έξοδο από αυτό και να έχουμε έως τότε μια συμφωνία για το χρέος".

Επισημαίνει πως το κλειδί είναι η πολιτική σταθερότητα και σημειώνει πως «κοινός μας στόχος είναι η ελληνική οικονομία να σταθεί και πάλι στα πόδια της, τα δημοσιονομικά της χώρας να σταθεροποιηθούν,η εμπιστοσύνης να συνεχίσει να βελτιώνεται και η πρόσβαση στις αγορές να γίνει απρόσκοπτη» σημειώνει και διαμηνύει πως αυτά πρέπει να γίνουν από τώρα μέχρι και τον ερχόμενο Αύγουστο.

Η "προφητεία" του Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεσήκωσε την αντίδραση του Κ.Μητσοτάκη, ο οποίος μετά την μείωση της εκλογικής επιρροής του κόμματός του και την αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει λόγους να αισθάνεται άνετα. Ειδικά όταν προβλέπει ένας από τους τύπους που ελέγχουν την χώρα, έστω ως εντολοδόχος του Βερολίνου, ότι "Οι εκλογές στην Ελλάδα μπορούν να περιμένουν το 2019.

"Οι εκλογές είναι μια εσωτερική υπόθεση που αφορά τη χώρα" δήλωσε σε μια... "εθνικιστική" έξαρση ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup.

"Το Σύνταγμα ορίζει ότι οι εκλογές γίνονται όταν χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία ή όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Δεν είναι δουλειά κανενός να καθορίσει πότε είναι η κατάλληλη ώρα για εκλογές στην Ελλάδα" είπε με εμφανή αγωνία ο Κ.Μητσοτάκης, αλλά ποιος τον ακούει; Σίγουρα όχι ο Α.Τσίπρας και μάλλον όχι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ή το Βερολίνο, με το οποίο έτσι ή αλλιώς ο Κ.Μητσοτάκης διατηρεί στενές σχέσεις και ξέρουν ότι ο άνθρωπός τους θα περιμένει όσο χρειαστεί...

Tags
Back to top button