Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Ηλεκτροκίνηση: Διευκρινίσεις Κ.Χατζηδάκη για την εγκατάσταση φορτιστών σε νέα και παλιά κτίρια

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης μίλησε για την ηλεκτροκίνηση και την εγκατάσταση φορτιστών για τον ανεφοδιασμό των ηλεκτρικών οχημάτων σε νέα και παλιά κτίρια.

Ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε ότι "για τα καινούρια σπίτια λέμε να υπάρχει υποχρεωτικότητα στο να μπαίνουν πρίζες καθώς πλέον η ηλεκτροκίνηση και οι πράσινες μεταφορές είναι στον πυρήνα των προτάσεων της Ε.Ε. Δεν είναι μόδα. Είναι ο νέος οικολογικός τρόπος μετακινήσεων. Υπάρχουν χώρες όπως η Νορβηγία που έχει φτάσει το 50% του στόλου να είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ το 2025 η ίδια χώρα θα απαγορεύσει όλα τα άλλα αυτοκίνητα. Για τις καινούριες πολυκατοικίες λοιπόν είναι καλό να υπάρχουν οι υποδοχείς αυτοί από πριν, εκεί που κατασκευάζονται πιλοτές και γκαράζ, παρά να γκρεμίζουμε μετά".

Σύμφωνα με τον υπουργό, "για τις υφιστάμενες πολυκατοικίες και τα υφιστάμενα κτίρια γενικότερα, δεν μπορούμε να γκρεμίζουμε, αλλά δίνουμε τη δυνατότητα σε όποιον θέλει - στον ιδιοκτήτη αλλά και στον ενοικιαστή με την άδεια του ιδιοκτήτη- να βάλει τέτοιες υποδοχές στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Μόνο αν αντιδράσει η πλειοψηφία των ιδιοκτητών, τα 501 χιλιοστά μπορούν να τον σταματήσουν εάν θέλουν. Αν δεν μαζευτούν τα 501 χιλιοστά, μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Στην ουσία εφαρμόζουμε ακριβώς τον νόμο που ισχύει για το φυσικό αέριο".

Σε ερώτηση για το εάν θα επιδοτηθεί αυτή η εργασία τοποθέτησης φορτιστών και υποδοχών, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι "δίνουμε 500 ή 600 ευρώ σε όποιον βάλει φορτιστή μαζί με τα 5.500 ευρώ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα", ενώ είπε ότι το κόστος για την τοποθέτηση μηχανισμών - φορτιστών ανέρχεται σε περίπου 1.200 ευρώ συνολικά".

Tags
Back to top button