Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ηλεκτρικό μπλακ άουτ βύθισε τη μισή Κούβα στο σκοτάδι: Χωρίς καύσιμα και αντοχές το σύστημα ενέργειας

Παραλίγο τραγωδία στη Χίο: Απείλησε με μαχαίρι συγχωριανό του - Κουβαλούσε μπαλτά για πριόνι μαζί του

Η μισή Κούβα έχει βυθιστεί στο σκοτάδι από το βράδυ της Πέμπτης, καθώς η έλλειψη καυσίμων και οι εκτός λειτουργίας μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ανάγκασαν την κυβέρνηση να αφήσει χωρίς ρεύμα ένα μεγάλο μέρος του νησιού.

Η Εθνική Ένωση Ηλεκτρικού της Κούβας ανακοίνωσε ότι η ζήτηση το βράδυ της Πέμπτης, γύρω στην ώρα του δείπνου, έφτανε τα 3.200 μεγαβάτ, αλλά μπορούσε να καλύψει μόνο τη μισή. 

Αυτό σημαίνει ότι εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς φωτισμό και κλιματισμό καθώς έπεφτε το σκοτάδι.

Σε συνοικίες της Αβάνας οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση γίνονταν περιοδικά αλλά ορισμένες επαρχίες, όπως η Πινάρ δελ Ρίο, μια περιοχή καλλιέργειας και παραγωγής καπνού, έμειναν εντελώς χωρίς ρεύμα.

Η κατάσταση βελτιώθηκε το πρωί της Παρασκευής αλλά οι αρχές προειδοποίησαν ότι στο ένα τρίτο του νησιού αναμένεται και πάλι να σημειωθεί μπλακ άουτ όσο θα αυξάνεται η ζήτηση αργότερα εντός της ημέρας.

Τους προηγούμενους μήνες σημειώνονταν πολύωρα μπλακ άουτ σε όλη την Κούβα καθώς τα πεπαλαιωμένα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής δεν είναι σε λειτουργική κατάσταση και η χρεοκοπημένη κομμουνιστική κυβέρνηση, λόγω και των αμερικανικών κυρώσεων, δυσκολεύεται να αγοράσει πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές.

Tags
Back to top button