Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ηγούμενος Μονής Διονυσίου: «Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για ύπαρξη αυθεντικής επιστολής»

Τι αναφέρει ο Ηγούμενος Πέτρος της Μονής Διονυσίου, για τις περιβόητες «Επιστολές του Ιησού»;


Ο Ηγούμενος Πέτρος τονίζει ότι στην Μονή φυλάσσεται χειρόγραφο Κώδικα 199   του   1420 το οποίο αναφέρεται σε επιστολή του Χριστού  αλλά δεν υπάρχει καμία  επιστημονική τεκμηρίωση και  επικύρωση της Εκκλησίας  οτι είναι κείμενο αυθεντικό

Με αποκλειστική δήλωσή του στο protothema.gr ο Ηγούμενος της Μονής Διονυσίου Πέτρος , από την οποία υποτίθεται ότι προέρχεται το αποκαλούμενο χειρόγραφο του Χριστού ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για ύπαρξη αυθεντικής επιστολής, κάνοντας λόγο για ψευδεπίγραφες επιστολές.

«Κανένας επιστήμονας δεν αναφέρθηκε ποτέ σε επιστολές του Χριστού καθώς τις θεωρούν εκ πρωιμίου ψευδεπίγραφες» λέει o Ηγούμενος της Μονής Διονυσίου του Αγίου Ορους, Πέτρος στην οποία αναφέρεται ο Κυριάκος Βελόπουλος . Ο Ηγούμενος ξεκαθαρίζει ότι «υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται την ευσέβεια του κόσμου», επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία δεν πιστεύει τέτοια πράγματα, όπως λέει χαρακτηριστικά. Ο Ηγούμενος Πέτρος τονίζει ότι στην Μονή φυλάσσεται χειρόγραφος Κώδικας 199 του 1420 το οποίο αναφέρεται σε επιστολή του Χριστού αλλά δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση και επικύρωση της Εκκλησίας οτι είναι κείμενο αυθεντικό ενώ φωτογραφίζοντας τον Βελόπουλο ο Ηγούμενος της Μονής Διονυσίου ξεκαθαρίζει ότι «Εκκλησία δεν πιστεύει σε αυτά που επιτήδειοι εκμεταλλεύονται, εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού».

Παρόμοιες επιστολές εμφανίζονται σε πολλά κείμενα ωστόσο η Εκκλησίας δεν τις επικυρώνει.

Tags
Back to top button