Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η βιταμίνη που καταπολεμά το μεταβολικό σύνδρομο - Σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Ως γνωστόν, το μεταβολικό σύνδρομο είναι ένα σύνολο παραγόντων κινδύνου για την υγεία μας, με βασικότερους το αυξημένο κοιλιακό λίπος, την υψηλή χοληστερόλη, την υπέρταση και την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Σύμφωνα πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα, οι πάσχοντες από μεταβολικό σύνδρομο πρέπει να καταναλώνουν έως και 50% περισσότερη βιταμίνη E σε σύγκριση με τους υγιείς ανθρώπους.

Η ανάγκη αυτή σχετίζεται με τα υψηλά επίπεδα οξειδωτικού στρες και φλεγμονής που παρατηρούνται στους πάσχοντες, επιπτώσεις που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη βιταμίνη.

Οι ειδικοί συστήνουν τη λήψη τουλάχιστον 15 mg βιταμίνης E την ημέρα.

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που περιέχουν μεγάλη ποσότητα της πολύτιμης βιταμίνης:

Σιτέλαιο: Μία κουταλιά της σούπας αυτού του ελαίου που προέρχεται από την έκθλιψη του φύτρου του σιταριού, σας παρέχει το 100% της ημερήσιας ανάγκης του οργανισμού για βιταμίνη Ε. Επειδή είναι ευαίσθητο στη θερμότητα, είναι προτιμότερο να το καταναλώνετε ωμό.

Ηλιόσποροι: Μόλις μια χούφτα αυτών των νόστιμων σπόρων παρέχει σχεδόν το 40% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Δόσης σε βιταμίνη E. Εάν δεν θέλετε να τους καταναλώσετε σκέτους, μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες, σε βάση για διάφορες σάλτσες κλπ.

Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα είναι σημαντική πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν πολλή βιταμίνη Ε, σχεδόν όση και οι ηλιόσποροι. Είναι από τους πιο γευστικούς ξηρούς καρπούς, αλλά αν δεν θέλετε να τα καταναλώνετε συνέχεια σκέτα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές (π.χ. σε κοτόπουλο ή ψάρι αντί για τριμμένη φρυγανιά).

Φουντούκια: Μία χούφτα φουντούκια καλύπτει το ¼ των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη Ε.

Σπανάκι: Ένα φλυτζάνι σπανάκι μαγειρεμένο στον ατμό, δίνει το 20% της βιταμίνης Ε που χρειάζεστε καθημερινά. Αρωματίστε το με λίγο σκόρδο και ελάχιστο λάδι για μια εύκολη και γρήγορη σαλάτα ή δοκιμάστε πολλές άλλες συνταγές, στις οποίες πρωταγωνιστεί το θρεπτικό αυτό λαχανικό.

Μπρόκολο: Ένα φλυτζάνι μαγειρεμένο μπρόκολο σας δίνει περίπου το 15% της βιταμίνης Ε που χρειάζεστε. Αποτελεί μία εξαιρετική σαλάτα, συνοδευτικό πολλών πιάτων, αλλά και πρώτη ύλη πολλών συνταγών. 

Tags
Back to top button