Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η τροφή που καταπολεμά αποτελεσματικά την παχυσαρκία -Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

Η παχυσαρκία αποτελεί μάστιγα στην εποχή μας.


Όλο και περισσότεροι άνθρωποι και κυρίως παιδιά αντιμετωπίζουν την παχυσαρκία, που πρόκειται για πραγματικό πρόβλημα υγείας.

Η σωστή διατροφή είναι ο θεμέλιος λίθος της υγείας. Από εκεί ξεκινούν όλα.

Αναζητούμε τις σωστές τροφές και τη δίαιτα που θα μας βοηθήσει να προλαμβάνουμε ή και αντιμετωπίσουμε την παχυσαρκία.

Σύμφωνα με έρευνα, αυτή είναι μία πολύ απλή τροφή που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και τρώμε αρκετά συχνά.


Συγκεκριμένα, ειδικοί βρήκαν ότι όσοι ακολουθούν δίαιτες Ιαπωνικού ή Κινέζικου στιλ είναι λιγότερο πιθανό να είναι παχύσαρκοι.

Οι δίαιτες αυτές βασίζονται στο ρύζι.

Αντίθετα, στις χώρες που η κατανάλωση ρυζιού είναι πιο χαμηλή, η παχυσαρκία είναι πιο αυξημένη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ακόμη και η μέτρια αύξηση στην κατανάλωση ρυζιού, μπορεί να μειώσει την παχυσαρκία κατά 1%.

Ο καθηγητής Tomoko Imai, από το Doshisha Women’s College of Liberal Arts, στο Κιότο, ανέφερε: «Οι σχέσεις που παρατηρήσαμε δείχνουν ότι ο δείκτης παχυσαρκίας είναι χαμηλότερος σε χώρες που τρώνε ρύζι ως κύριο φαγητό».

Η Ασιατική κουζίνα μπορεί έτσι να βοηθήσει στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

«Είναι πιθανό οι φυτικές ίνες, οι θρεπτικές ουσίες και τα φυτικά συστατικά που υπάρχουν στα προϊόντα ολικής άλεσης να αυξάνουν την αίσθηση του κορεσμού και να προλαμβάνουν την υπερφαγία».

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι πληθυσμοί της Άπω Ανατολής είναι πιο αδύνατοι από τους δυτικούς, αλλά ποτέ δεν είχε γίνει η σύνδεση με το ρύζι, αναφέρει το Bloomberg.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο European Congress on Obesity στη Γλασκώβη.

Tags
Back to top button