Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX για επιστημονική έρευνα στην Αν.Μεσόγειο δίπλα στο Καστελλόριζο (φώτο)

Η Άγκυρα, μετά από μια περίοδο ηρεμίας στην ανατολική Μεσόγειο, προανήγγειλε νέα NAVTEX για επιστημονικές έρευνες σε μια περιοχή που περιλαμβάνει και θαλάσσιες ζώνες του Καστελλόριζου.

Ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε ναυτική αναγγελία για επιστημονικές έρευνες του ερευνητικού σκάφους Yunus από σήμερα έως και στις 30 Σεπτεμβρίου σε θαλάσσια περιοχή που – όπως ρητά αναφέρει ο τουρκικός σταθμός – εκτείνεται «εντός τουρκικών χωρικών υδάτων και εντός διεθνών υδάτων».

Ωστόσο όπως προκύπτει από τις συντεταγμένες, η περιοχή «επικάθεται» σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και κατά συνέπεια η αρμοδιότητα έκδοσης NAVTEX ανήκει στις ελληνικές αρχές.

Αυτές είναι οι συντεταγμένες της τουρκικής NAVTEX και η περιοχή που δεσμεύεται:

Όπως είναι γνωστό οι επιστημονικές έρευνες επιτρέπονται στα διεθνή ύδατα αλλά η άδεια, μέσω της NAVTEX δίνεται από το αρμόδιο κράτος και εν προκειμένω στην Ελλάδα, καθώς μέρος της προδιαγεγραμμένης περιοχής ανήκει στο Καστελλόριζο.

Πάντως μέχρι στιγμής το τουρκικό ερευνητικό δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή που ορίζει η αναγγελία.

Tags
Back to top button