Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η θρεπτική αξία της φακής

Οι φακές αποτελούν ένα όσπριο υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρει πλήθος απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.


Ειδικότερα, περιέχουν υψηλά ποσά φυτικών πρωτεϊνών και είναι πλούσιες σε απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία όταν συνδυάζονται με δημητριακά ή προϊόντα τους, όπως το ψωμί ή το ρύζι, παρέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, εφάμιλλης του κρέατος.

Από την άλλη, οι φακές είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών και ιδιαίτερα αδιάλυτων, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά και φυλλικού οξέος, καθώς ένα φλιτζάνι βρασμένης φακής καλύπτει σχεδόν πλήρως τις ημερήσιες ανάγκες παιδιών και ενηλίκων.

Ακόμη, διαθέτουν σημαντικά ποσά θειαμίνης, βιταμίνης Β-6 , φωσφόρου, ψευδαργύρου, μαγνησίου και μαγγανίου, ενώ είναι πλούσιες σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά.

Τέλος, αναφορικά με το πιο γνωστό διατροφικό τους χαρακτηριστικό, οι φακές έχουν πράγματι υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο.


Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζει κανείς πως ο σίδηρος που περιέχουν παρουσιάζει χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα, γι’ αυτό και προτείνεται ο συνδυασμός τους με πλούσιες πηγές βιταμίνης C, που ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου.

Tags
Back to top button