Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η τέχνη του καφέ δεν είναι πια μυστήριο – Αυτά είναι τα μυστικά για ένα απολαυστικό πρωινό

Η αγαπημένη στιγμή της ημέρας δεν είναι τίποτα άλλο από τον πρωινό καφέ. Μια ιερή και μοναδική στιγμή που μπορεί να την χαλάσει μόνο… ο καφές. Μάθε τα μικρά μυστικά για ένα τέλειο καφέ ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου πάντα με απόλαυση και κέφι!


Έχει συνδεθεί άρρηκτα με την κουλτούρα της Ανατολικής Μεσογείου. Η διαδικασία του μοιάζει με ιεροτελεστία και την τέχνη του παραδοσιακά την κατείχε ο «ταμπής», που ήξερε να παρασκευάζει μέχρι 48 είδη καφέ!

Ωστόσο και αυτός με τη σειρά του έχει επηρεαστεί από το λεγόμενο «τρίτο κύμα» και τους specialty coffees. Έτσι, όλους τους καφέδες που έχουμε συνηθίσει να τους πίνουμε σε espresso ή φίλτρο μπορούμε, με διαφορετική άλεση φυσικά, να τους απολαμβάνουμε και στο μπρίκι.

Χωρίς μυστικά
Ιδανική η χόβολη, αλλά το γκάζι είναι πιο πρακτικό. Αποφεύγετε τα ηλεκτρονικά μπρίκια και παρόμοιες συσκευές. Το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου μόλις μπει στο μπρούτζινο μπρίκι και η ποσότητα του γύρω στα 60ml. Αφού ζεσταθεί λίγο, προσθέτουμε τον καφέ. Την ζάχαρη καλό θα ήταν να την αποφύγουμε αλλά αν τη θεωρούμε απαραίτητη την προσθέτουμε σε αυτό το σημείο.

Ανακατεύουμε ελαφρώς με το αναδευτήρι και τον αφήνουμε να ψηθεί σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να «φουσκώσει». Τον βγάζουμε την ώρα που εμφανίζεται η πρώτη φουσκάλα. Δεν τον αφήνουμε παραπάνω γιατί θα βράσει και θα χάσει το καϊμάκι του. Σερβίρουμε στο φλιτζάνι, τον αφήνουμε λίγο να «αναπνεύσει» και τον απολαμβάνουμε.


Tags
Back to top button