Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Η Σ.Ζαχαράκη εξήγησε τι θα γίνει σε περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολεία

Η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία εν όψει και του ανοίγματος των σχολείων, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε όλα θα είναι έτοιμα για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία και εξέφρασε την αισιοδοξία της πως: «Είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν όλες οι κινήσεις ώστε τα παιδιά μας τη Δευτέρα (14/09) να είναι όλα στη θέση τους. Μπορούν τα παιδιά να έχουν από το σπίτι μια μάσκα, από την άλλη όμως και τα σχολεία θα έχουν ικανό αριθμό εάν κάποιο παιδί δεν έχει, για να δώσουν».

Όπως πρόσθεσε, μια μαζική διενέργεια τεστ κορωνοϊού δεν θα έχει αξία για τους εκπαιδευτικούς, καθώς «έχουμε δει ότι το τεστ έχει αξία όταν επαναλαμβάνεται. Τα μέτρα τα οποία ορίστηκαν από την επιτροπή θα προσπαθήσουμε με προσήλωση να τα εφαρμόσουμε».

Αναφερόμενη στην περίπτωση που βρεθεί κρούσμα κορωνοϊού στις σχολικές αίθουσες, η Σοφία Ζαχαράκη εξήγησε ότι θα κλείνει μόνο το τμήμα που βρέθηκε το κρούσμα κι όχι ολόκληρο το σχολείο. Ωστόσο: «Εάν μια περιοχή βρίσκεται σε μια περίοδο που είναι έντονες οι περιπτώσεις των κρουσμάτων, εκεί πιθανότατα να κλείνει το σχολείο».

Μίλησε και για τους αρνητές της μάσκας και τους γονείς που δηλώνουν ότι θα στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στο σχολείο: «Οι κανόνες που ορίζονται δεν είναι ιδανικοί για να ξεκινήσουν τα παιδιά το σχολείο, είναι όμως το απαραίτητο».
 

Tags
Back to top button