Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια πλευρώτους στο φούρνο

Τα μανιτάρια πλευρώτους (Pleurotus) τα αγαπάει όλος ο κόσμος, μια και καλλιεργούνται παντού, είναι θρεπτικά και -πολλοί λένε- θεραπευτικά. Εδώ θα δούμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για ζουμερά μανιτάρια πλευρώτους. Τόσο καλή συνταγή που θα σας ρωτάνε αν αυτό που τρώνε είναι μανιτάρια ή κρέας στο φούρνο!


Υλικά Συνταγής:
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. πάπρικα
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή λιγότερη ξερή)
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής
Κατ’αρχάς παίρνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε λαδόκολλα. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο μας.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της εκτός από το μαϊντανό και τα μανιτάρια.

Βάζουμε τα μανιτάρια πάνω στη λαδόκολλα.


Με ένα πινέλο μαγειρικής, αλείφουμε τα μανιτάρια με το μείγμα που φτιάξαμε πριν.

Ψήνουμε τα μανιτάρια πλευρώτους στο προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Αυτό ήταν! Σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά και λαχαριστά, αφού πασπαλίσουμε μαϊντανό πάνω τους.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές για τα μανιτάρια πλευρώτους
Υπάρχουν δύο ποικιλίες σε μανιτάρια πλευρώτους: Ο Πλευρώτους Οστρεώδης και ο Πλευρώτους του Ερυγγίου. Η πρώτη ποικιλία λέγεται Οστρεώδης επειδή το «καπέλο» του μανιταριού θυμίζει όστρακο. Καρποφορεί φθινόπωρο και καλοκαίρι πάνω σε νεκρό ξύλο πλατύφυλλων ή έλατου. Το δεύτερο είδος το βρίσκουμε όλο το χρόνο σε λιβάδια και βοσκότοπους στις ρίζες γαϊδουράγκαθου και κυρίως Ερυγγίου (από εκεί παίρνει το όνομά του).

Τα ψητά μανιτάρια πλευρώτους της συνταγής είναι ό,τι πρέπει για μεζές με τσίπουρο, αλλά δένουν άριστα και με κρασί ή μπύρα.

Η συνταγή λέει να φάμε τα μανιτάρια ζεστά, αλλά τρώγωνται και κρύα. Δε χάνουν τίποτα από τη νοστιμιά τους.

Τα μανιτάρια πλευρώτους είναι νόστιμο συνοδευτικό για ψητό κρέας ή ψάρι! Γενικά αν μαγειρευτούν σωστά, είναι ο απόλυτος μεζές για κάθε περίσταση.

Tags
Back to top button