Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η συνταγή για το καλύτερο πέστο παντζαριού!

Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό για ορεκτικό ή να κεράσετε κάτι ιδιαίτερο τους καλεσμένους στο πάρτυ σας; Τότε δείτε αυτή αυτή τη σούπερ συνταγή για μους ή πέστο παντζαριού! Αν σας αρέσουν τα παντζάρια, το πέστο που θα φτιάξετε με αυτή τη συνταγή θα σας ενθουσιάσει και για τη γεύση αλλά και για την πρωτοτυπία του.


Υλικά συνταγής
400 γρ. παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
50 γρ. καρύδια
1 σκελίδα σκόρδο ή μισό κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές κρέμα βαλσάμικου
30 ml ελαιόλαδο


Εκτέλεση συνταγής

Aλέθουμε τα 40 γρ. καρύδια (κρατάμε λίγα για το σερβίρισμα).

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μια σταγόνα ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε σε χαμηλή φωτιά το τριμμένο καρύδι για 3 με 4 λεπτά προσέχοντας μην μαυρίσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Αλέθουμε τα παντζάρια με το σκόρδο. Προσθέτουμε τα καβουρντισμένα καρύδια, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού και το βαλσάμικο. Τελευταίο ρίχουμε το ελαιόλαδο.


Ανακατεύουμε λίγο ακόμη να δέσει το πέστο παντζαριού και βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει η κρέμα.

Μπορεί να σας αρέσει με περισσότερο σκόρδο οπότε απλά προσθέστε όσο θέλετε! Γούστα είναι αυτά!

Σερβίρουμε είτε σε φέτες μπαγκέτας ή σε ψωμί του τοστ το οποίο κόβουμε σχήματα με κουπ πατ. Στολίζουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού καθώς και με τα καρύδια που κρατήσαμε στην αρχή!

Tags
Back to top button