
Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό για ορεκτικό ή να κεράσετε κάτι ιδιαίτερο τους καλεσμένους στο πάρτυ σας; Τότε δείτε αυτή αυτή τη σούπερ συνταγή για μους ή πέστο παντζαριού! Αν σας αρέσουν τα παντζάρια, το πέστο που θα φτιάξετε με αυτή τη συνταγή θα σας ενθουσιάσει και για τη γεύση αλλά και για την πρωτοτυπία του.
Υλικά συνταγής
400 γρ. παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
50 γρ. καρύδια
1 σκελίδα σκόρδο ή μισό κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές κρέμα βαλσάμικου
30 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Aλέθουμε τα 40 γρ. καρύδια (κρατάμε λίγα για το σερβίρισμα).
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μια σταγόνα ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε σε χαμηλή φωτιά το τριμμένο καρύδι για 3 με 4 λεπτά προσέχοντας μην μαυρίσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Αλέθουμε τα παντζάρια με το σκόρδο. Προσθέτουμε τα καβουρντισμένα καρύδια, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού και το βαλσάμικο. Τελευταίο ρίχουμε το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε λίγο ακόμη να δέσει το πέστο παντζαριού και βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει η κρέμα.
Μπορεί να σας αρέσει με περισσότερο σκόρδο οπότε απλά προσθέστε όσο θέλετε! Γούστα είναι αυτά!
Σερβίρουμε είτε σε φέτες μπαγκέτας ή σε ψωμί του τοστ το οποίο κόβουμε σχήματα με κουπ πατ. Στολίζουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού καθώς και με τα καρύδια που κρατήσαμε στην αρχή!