Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom ξεκινάει τον εφοδιασμό της Κίνας με φυσικό αέριο

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom θα αρχίσει τον εφοδιασμό της Κίνας με φυσικό αέριο, πριν από την συμπεφωνημένη ημερομηνία, από την 1η Δεκεμβρίου του 2019 , δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε στο Πεκίνο με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κινεζικής κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας CNPC, Βαν Ιλίν.

Οι δύο πλευρές κατά τις συνομιλίες έθιξαν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που αφορούν την συνεργασία των δύο εταιρειών, ενώ το κύριο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η προετοιμασία της έναρξης του εφοδιασμού της Κίνας με φυσικό αέριο μέσω του αγωγού φυσικού αερίου «Sila Sibiri» («Η Δύναμη της Σιβηρίας»), ο οποίος αναμένεται να λειτουργεί πλήρως έως το 2025.

Ιδιαίτερη προσοχή κατά την συνάντησή τους οι δύο πλευρές έδωσαν στα σχέδια εφοδιασμού της Κίνας με ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της ρωσικής Άπω Ανατολής και της «δυτικής όδευσης», ενώ επεσήμαναν ότι με βάση τα αποτελέσματα του 2018 η Κίνα έγινε για πρώτη φορά ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο. Ο όγκος των εισαγωγών φυσικού αερίου έφθασε τα 125,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ποσότητα που υπερβαίνει κατά 31% (30,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) τις εισαγωγές του 2017.

«Μάλιστα η μεγαλύτερη αύξηση αναλογεί στις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) καθώς η Κίνα στην παρούσα συγκυρία δεν έχει την δυνατότητα να καλύψει πλήρως την αυξανόμενη κατανάλωση σε φυσικό αέριο μέσω των αγωγών φυσικού αερίου που διαθέτει», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο μερών.

Ο Μίλερ και ο Ιλίν συζήτησαν την συνεργασία στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την χρήση φυσικού αερίου, στην αξιοποίηση του φυσικού αερίου ως καυσίμου, ζητήματα σταθμών υπόγειας φύλαξης φυσικού αερίου.

Στις 21 Μαΐου η Gazprom και η CNPC υπόγραψαν συμφωνία διάρκειας 30 ετών, βάσει της οποίας η Ρωσία θα πρέπει να εφοδιάζει την Κίνα ετησίως με 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Tags
Back to top button