Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

H Ρωσική Εκκλησία δεν θεωρεί τον βιασμό ως λόγο έκτρωσης

“Η εγκυμοσύνη ως αποτέλεσμα του βιασμού δεν είναι λόγος για άμβλωση”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, πρόεδρος του τομέα Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας .

"Η άποψη της εκκλησίας είναι ότι ακόμη και αν ένα κορίτσι μείνει έγκυος ως αποτέλεσμα βιασμού, αυτός δεν είναι λόγος για έκτρωση", ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνα και πρόσθεσε, πως η Ρωσική Εκκλησία έχει εμπειρία να δουλεύει με βιασμούς γυναικών που απέδωσαν καρπούς, "και αυτό το παιδί τους έφερε ευτυχία." «Από την άποψη της εκκλησίας, κάθε ανθρώπινη ζωή έχει μια απόλυτη αξία, ανεξάρτητα από τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη η σύλληψη», κατέληξε.

 

Ρωσική Εκκλησία κατά αρνητών

 

Στο μεταξύ πολλοί Ρώσοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 για θρησκευτικούς λόγους. Είναι η λεγόμενη μεγάλη επιρροή των αρνητών της «urkabožniki». Το Πατριαρχείο Μόσχας τώρα εγκαινιάζει μια επιτροπή για να ενθαρρύνει την επιστημονική και θεολογική έρευνα από ορθόδοξη προοπτική.

Η «άρνηση» υπήρξε πρόβλημα στη Ρωσία από το ξέσπασμα της πανδημίας. Η αντίσταση στον μαζικό εμβολιασμό, ωστόσο, ώθησε τις αρχές να εκδώσουν διατάγματα για να αναγκάσουν διάφορες κατηγορίες ατόμων να εμβολιαστούν.

Στις 26 Ιουνίου, ο διευθυντής του εργαστηρίου "destructology" του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Roman Silantev, σε συνέντευξή του μίλησε ακριβώς για τις θρησκευτικές ρίζες της προπαγάνδας κατά των εμβολίων που μαίνεται στα ρωσικά κοινωνικά δίκτυα. Η Destructology είναι ένας κλάδος έρευνας που γεννήθηκε στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια: μελετά «καταστροφικές» συμπεριφορές που χαρακτηρίζονται από ριζοσπαστισμό και φανατισμό διαφόρων ειδών.

Ο Silantev λέει ότι μόλις ολοκλήρωσε ένα βιβλίο, γραμμένο με τον συνάδελφό του Jurij Ragozin από το Νοβοσιμπίρσκ, με τίτλο «Sette para-Orthodox», στο οποίο αναλύει τις διάφορες μυθολογίες που εκφράζονται από θρησκευτικές ομάδες που πολλαπλασιάζονται επίσης στη Ρωσική Εκκλησία. Για παράδειγμα, στον ιατρικό τομέα υπάρχουν αντιφρονούντες κατά του AIDS, οι οποίοι δεν πιστεύουν στην ύπαρξη αυτού του ιού. Μερικοί αρνούνται ακόμη και τον καρκίνο και προτείνουν να τον θεραπεύσουν με νερό και σόδα.

Μεταξύ των πιο διαδεδομένων αρνήσεων στη Ρωσία, και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου, υπάρχει η άρνηση οποιουδήποτε είδους εμβολίου. Τώρα το Πατριαρχείο της Μόσχας προσπαθεί να ανοίξει νέα μέτωπα για να αντιμετωπίσει τη σεχταριστική και «μυθολογική» προπαγάνδα, επίσης, απευθύνοντας έκκληση σε κοσμικούς επιστήμονες. Θα ανοίξουν τρεις νέες συμβουλευτικές δομές στις θεολογικές και κοσμικές επιστήμες, υπό την καθοδήγηση ενός συντονιστικού συμβουλίου του Πατριαρχείου, στο οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν διάφοροι εμπειρογνώμονες στους διάφορους κλάδους των επιστημών, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής. Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε στον Τύπο στις 25 Ιουνίου από τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα.

Tags
Back to top button