Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Η πρώτη δίκη του αιώνα: Η καλλονή που έγινε η αιτία για μια δολοφονία (βίντεο)

Η Evelyn Nesbit, από την εφηβεία της, εργαζόταν ως μοντέλο στη Νέα Υόρκη.

Σύντομα προσέλκυσε την προσοχή του αρχιτέκτονα Stanford White. Το ενδιαφέρον του για αυτήν περιλάμβανε το να δίνει χρήματα στη μητέρα της και να πληρώνει τις διάφορες ανάγκες της οικογένειας όπως τις επισκέψεις σε γιατρό. 

Ο White έπεισε τη μητέρα της Evelyn να τον αφήσει μόνη της με την κόρη της για λίγες μέρες, και εκείνες τις μέρες την κακοποίησε σεξουαλικά. 

Ο White έπεισε τη Nesbit να μην το πει σε κανέναν, κι έτσι έγινε - για κάποιο διάστημα. Όταν η Evelyn ερωτεύτηκε τον Harry Thaw, ο οποίος ήθελε να την παντρευτεί, η αλήθεια έγινε γνωστή.


Ο Thaw κρατούσε ένα μυστικό μίσος για τον White, και όταν οι δύο άνδρες ήρθαν σε επαφή σε μια παράσταση Madison Square Garden στις 25 Ιουνίου 1906, ο Thaw πυροβόλησε θανάσιμα τον White. 

Η δίκη που ακολούθησε έγινε η πρώτη «Δίκη του αιώνα», καθώς η Nesbit έπρεπε να μοιραστεί τη σκανδαλώδη ιστορία της και οι δικηγόροι έπεισαν τον Thaw να ισχυριστεί ότι πυροβόλησε τον White λόγω προσωρινής τρέλας.

Η κάλυψη της δίκης από τα ΜΜΕ ήταν ασταμάτητη! Όταν οι ένορκοι αθώωσαν τον Thaw λόγω παραφροσύνης, ο δικαστής καταδίκασε τον Thaw σε εγκλεισμό σε ψυχιατρείο μέχρι το 1915. 


Tags
Back to top button