
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Σήμερα πραγματοποιεί ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs.
Παρακολουθείστε live την ομιλία του πρωθυπουργού.
Ως ένα εξαιρετικό μέρος για τους Έλληνες χαρακτήρισε το Σικάγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων.
Τόνισε πως η ομογένεια μάς γεμίζει περηφάνια, προσθέτοντας πως είμαστε στην κατάλληλη στιγμή της κοινή μας ιστορίας για να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον.
Οποτεδήποτε μιλώ με Αμερικανούς που ζουν στην Ελλάδα ακούω το ίδιο πράγμα, ότι είμαστε στη καλύτερη (μεταξύ των δυο χωρών) στιγμή μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, από τη στιγμή που είχαμε από κοινού πολεμήσει τον φασισμό.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην υποστήριξη των ΗΠΑ στη χώρα μας, και μάλιστα σε επίπεδο υψηλού συμβολισμού, μέσω του πρώην Προέδρου Ομπάμα. «Υποστήριξη που οδηγεί και στην αυριανή μου συνάντηση με τον Ντόναλτ Τραμπ», είπε ο πρωθυπουργός.
Σήμερα, η Ελλάδα επιστρέφει, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από 7 χρόνια κρίσης που μας κόστισε σε θέσεις εργασίας, καθώς η ανεργία έφτασε στο 27%, και οδήγησε σε brain drain. Σήμερα οι Έλληνες δουλεύουν σκληρά, έχουν υποστεί θυσίες και τώρα εργάζονται για το καλύτερο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Το σημερινό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα (* σε παρένθεση η τοπική ώρα)
19:00 (11:00) Συνάντηση με τον Δήμαρχο του Σικάγο, κ. Rahm Emmanuel, και επίσκεψη στον χώρο αστικής ανάπλασης Riverwalk.
20:15 (12:15) Συνάντηση με τον Κυβερνήτη της Πολιτείας του Illinois, κ.Bruce Rauner
23:40 (16:40) Άφιξη του Πρωθυπουργού και της επίσημης αντιπροσωπείας στην Ουάσιγκτον
00:30 (17:30) Συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, κα. Christine Lagarde
03:00 (20:00) Δείπνο προς τιμήν του Πρωθυπουργού παρατιθέμενο από τις οργανώσεις ΑΗI και AHEPA