Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Ολλανδία και το Βέλγιο αναθεώρησαν τα σύνορα τους λόγω ενός ποταμού (φωτό)

Η Ολλανδία και το Βέλγιο, από την πρώτη μέρα του 2018, έχουν αναθεωρήσει τα σύνορα τους, μέσω μιας συνθήκης που είχε υπογραφεί τον Νοέμβριο του 2017. Η Ολλανδία είναι ο «κερδισμένος» της συμφωνίας αφού απέκτησε έκταση που ισοδυναμεί με 23 γήπεδα ποδοσφαίρου. 

Η περιοχή που διευθετήθηκε βρίσκεται μεταξύ του ανατολικού βελγικού δήμου Visé και του νοτιοδυτικού ολλανδικού δήμου Eijsden που χωρίζονται από τον ποταμό Meusl. Με την πάροδο του χρόνου η μετατόπιση της κοίτης του ποταμού είχε ως αποτέλεσμα δύο ακατοίκητες βελγικές χερσόνησοι να βρεθούν σε ολλανδική επικράτεια, ενώ ένα μικρότερο τμήμα ολλανδικού εδάφους βρέθηκε εντός των βελγικών συνόρων. 
 

 


Από την νέα αυτήν συνοριακή συμφωνία, κερδισμένη βγαίνει η Ολλανδία που αυξάνει την επικράτειά κατά 40.5 στρέμματα, ενώ το Βέλγιο βρίσκει την λύση σε μια εφιαλτική διαδικασία που αφορούσε στην δικαιοδοσία στην περιοχή. Οι ακατοίκητες χερσόνησοι είχαν απασχολήσει επί πολλά χρόνια τις αστυνομικές αρχές και των δύο χωρών της Ε.Ε, καθώς είχαν μετατραπεί σε «παράδεισο» για διακινητές ναρκωτικών και σωματέμπορους, ενώ η κατάσταση έφτασε στο μη παρέκει, όταν κάτοικοι γειτονικών περιοχών ενημέρωσαν τις αρχές για την ανακάλυψη ενός ακέφαλου πτώματος. 

Η αστυνομία της Ολλανδίας δεν μπορούσε να ερευνήσει την υπόθεση, καθώς τα εδάφη ανήκαν στο Βέλγιο, ενώ οι βελγικές αρχές δεν μπορούσαν να μεταβούν στην περιοχή, καθώς έπρεπε να διασχίσουν ολλανδικά εδάφη. Ο μοναδικός τρόπος για μεταβούν επί τόπου οι αρχές του Βελγίου, ήταν με βάρκες, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο καθώς οι δύο αυτές χερσόνησοι δεν διέθεταν χώρο για ελλιμενισμό. 
Ο Βασιλιάς του Βελγίου και ο Βασιλιάς της Ολλανδίας υπέγραψαν την συμφωνία τον περασμένο Νοέμβριο, 175 χρόνια μετά την αρχική συμφωνία του 1843, που καθόρισε τα εδάφη των δύο χωρών της Ε.Ε. 

Tags
Back to top button