Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η νόσος των δυτών «χτύπησε» 45χρονο Κρητικό – Στο νοσοκομείο μετά από κατάδυση

Eσπευσμένα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σούδας, για νοσηλεία στον θάλαμο αποσυμπίεσης από την νόσο των δυτών, οδηγήθηκε σήμερα ένας 45χρονος δύτης από τον Άγιο Νικόλαο.


Συγκεκριμένα, ο 45χρονος, έκανε κατάδυση χθες, και σήμερα λίγο πριν τις 8 το πρωί ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κυρίως αδυναμία κάτω άκρων.

Ο δύτης γνώριζε τα συμπτώματα της νόσου και έτσι πήγε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Οπως δήλωσε στο ekriti η διοικήτρια των νοσοκομείων του Λασιθίου Μαρία Σπινθούρη, ο άνδρας ήταν σε καλή κατάσταση το πρωί όταν μετέβη στο νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου και οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στα Χανιά, κάτι που έγινε, λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνδρας νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο Ναυτικό Νοσοκομείο.


Τι είναι η νόσος των δυτών

Πρόκειται για μία παθολογική κατάσταση που έρχεται ως αποτέλεσμα παραμονής του δύτη σε υπερβαρικό περιβάλλον με πίεση πάνω από 2 ΑΤΜ και για χρονικό διάστημα αρκετό, ώστε το διαλυμένο στους ιστούς άζωτο να σχηματίζει κατά την ανάδυση φυσαλίδες, των οποίων το πλήθος και το μέγεθος δεν επιτρέπει την ομαλή απομάκρυνση μέσω του αναπνευστικού συστήματος.

Ως βασικός παθολογικός μηχανισμός θεωρείται η απόφραξη της ροής του αίματος στα αρτηρίδια και τα φλεβίδια, που προκαλείται με ‘ενεργοποίηση διάφορων μηχανισμών απόφραξης (π.χ πήξη του αίματος) από τις φυσαλίδες αζώτου.

Τα συμπτώματα της νόσου ποικίλουν και διακρίνονται σε ελαφρά και βαριά. Στα ελαφρά συμπτώματα συγκαταλέγονται ο πόνος στις αρθρώσεις (κυρίως των άκρων) εκδηλώσεις του λεμφικού συστήματος (διόγκωση λεμφαδένων) και δερματικές εκδηλώσεις (κνησμός, ερυθρήματα). Βαρύτερα συμπτώματα της Νόσου των Δυτών είναι η πνευμονική νόσος, η νόσος του έσω ωτός, το σοκ ,το οποίο είναι η βαρύτερη εκδήλωση της Νόσου και συνοδεύει συνήθως την πνευμονική προσβολή.

 

Tags
Back to top button